Aceasta leguma incoltita poate distruge 14 tipuri de celule canceroase

Aceasta leguma incoltita poate distruge 14 tipuri de celule canceroase
Aceasta leguma incoltita poate distruge 14 tipuri de celule canceroase

Cei mai multi dintre noi sunt constienti de beneficiile usturoiului pentru sanatate, acesta fiind recunoscut ca un agent antiviral si de stimulare a imunitatii.

Insa stiai ca usturoiul incoltit are chiar mai multe de oferit, in special in ceea ce priveste prevenirea cancerului? Exista unele conceptii gresite despre germinarea usturoiului, care ne determina sa il aruncam atunci cand a incoltit. Este adevarat ca unele legume, cum ar fi cartofii, au o toxicitate crescuta pe masura ce imbatranesc si incep sa incolteasca. Cu toate acestea, usturoiul sta la polul opus. Cercetatorii au decoperit ca usturoiul incoltit este chiar mai bun decat cel proaspat, neincoltit.



Un studiu recent finantat de Institutul coreean de Planificare si Evaluare a tehnologiilor a descoperit ca usturoiul incoltit este mai bogat in antioxidanti. Cercetarea a constatat ca sistemul imunitar propriu al usturoiului este imbunatatit dupa germinare prin producerea de fitoalexine- substante chimice care face planta de usturoi mai putin sensibila la agentii patogeni. Este practic un scut de protectie a plantei impotriva bolilor, care ne poat ajuta si pe noi, de asemenea.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sursa



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, mesaj subtil dupa acuzațiile Larisei Uță: "Copiii lui! “Biologici” sau nu, nici nu contează..."

VIDEO Antoni și Criss, discuție în Casa Iubirii. Ce spune Rebecca despre discuția celor doi? „Acum o săptămână stătea în grădină și plângea că nu îl cred că are sentimente pentru mine.”

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies