Aceasta reteta romaneasca este delicioasa si se prepara rapid.
Ai trebuinţa de: 7 mere, 1 1/2 pahar cu zahar, 1 pahar cu ulei, 2 1/2 pahare cu faina, 1/2 pahar cu nuca macinata, stafide, 1 praf de copt, 1 praf de sare, scortisoara, zahar vanilinat, zahar pudra.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Merele se curata, se taie felii subtiri si se pun, cu zaharul, intr-o cratita, la foc mic.
Se lasa pana se topeste zaharul. Se adauga o parte din faina, mirodeniile, sarea, nuca si stafidele. Se amesteca, adaugand uleiul si faina ramasa. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor si nu se deschide usa in primele 20 de minute, dupa care se intoarce tava si se mai lasam dupa nevoie, 10-15 minute. Se scoate, se rastoarna din tava si, cand s-a racit, se presara zahar pudra.Sursa