De ce sa nu bei apa in timpul mesei! Sigur nu stiai asta!

De ce sa nu bei apa in timpul mesei! Sigur nu stiai asta!
De ce sa nu bei apa in timpul mesei! Sigur nu stiai asta!

Expertii dieteticieni si nutritionisti propun de cativa ani o strategie pentru a slabi: consumul de apa inainte sau in timpul unei mese te poate ajuta sa scapi de kilogramele in plus.

 

Conform unor noi studii, este indicat sa nu consumi apa in timpul meselor, cel putin cu o jumatate de ora inainte si pana la o ora dupa. Daca simti ca este absolut necesar si nu poti sa te abtii, ia inghitituri mici. In caz contrar, risti sa dizolvi acidul clorhidric din stomac. Acesta este esential pentru procesul de descompunere si absorbtie a nutrientilor. Exista foarte multe informatii eronate asupra acestui subiect, dar obiceiul de a consuma apa in timpul mesei face mai mult rau decat bine.
Lichidul in exces poate duce la senzatia de balonare, indigestie si o absorbtie deficitara de vitamine si minerale.
In mod ideal, stomacul mentine un nivel de aciditate intre 1 si 2 pe scara pH, ceea ce va ajuta la descompunerea vitaminelor, stimularea enzimelor digestive si asimilarea rapida a unor vitamine in organism; vitamina B12 este doar un asemenea exemplu. Cand consumi apa sau lichide in timpul mesei, tot acest proces este incetinit, ceea ce poate duce la ingreunarea digestiei.
Intr-adevar, poti scapa de cateva calorii adaugate zilnic in acest fel, insa tot procesul digestiv va fi afectat.
Citeste mai multe aici.

Conform unor noi studii, este indicat sa nu consumi apa in timpul meselor, cel putin cu o jumatate de ora inainte si pana la o ora dupa. Daca simti ca este absolut necesar si nu poti sa te abtii, ia inghitituri mici.

In caz contrar, risti sa dizolvi acidul clorhidric din stomac. Acesta este esential pentru procesul de descompunere si absorbtie a nutrientilor. Exista foarte multe informatii eronate asupra acestui subiect, dar obiceiul de a consuma apa in timpul mesei face mai mult rau decat bine. Lichidul in exces poate duce la senzatia de balonare, indigestie si o absorbtie deficitara de vitamine si minerale.

In mod ideal, stomacul mentine un nivel de aciditate intre 1 si 2 pe scara pH, ceea ce va ajuta la descompunerea vitaminelor, stimularea enzimelor digestive si asimilarea rapida a unor vitamine in organism; vitamina B12 este
doar un asemenea exemplu. Cand consumi apa sau lichide in timpul mesei, tot acest proces este incetinit, ceea ce poate duce la ingreunarea digestiei. Intr-adevar, poti scapa de cateva calorii adaugate zilnic in acest fel, insa tot procesul digestiv va fi afectat.

Citeste mai multe aici.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies