Cum faci cea mai gustoasa prajitura sarbeasca! Reteta este simpla!

Cum faci cea mai gustoasa prajitura sarbeasca! Reteta este simpla!
Cum faci cea mai gustoasa prajitura sarbeasca! Reteta este simpla!

Iti prezentam o reteta de prajitura cu doua tipuri de crema. Este delicioasa!

 

Ingrediente:
Pentru pandispan:
4 oua
4 linguri faina
4 linguri zahar
2 linguri cacao
1 praf de copt
Pentru prima crema:
500 ml lapte
9 linguri faina
9 linguri zahar
1 plic de zahar vanilat
Pentru a doua crema:
1
pachet de margarina
200 gr zahar fin
Pentru sirop:
200 gr zahar
Pentru decor:
ciocolata topita
Mod de preparare:
Pandispan
1. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Mixeaza spuma albusurile.
3. Adauga treptat in ele zaharul, apoi galbenusurile, faina, praful de copt si cacao.
4. Unge cu unt o tava de copt.
5. Pune compozitia in ea si bag-o in cuptor pentru vreo 30 de minute. Las-o apoi sa se raceasca.
Prima crema
1.
Fierbe laptele.
2. Amesteca faina cu cateva linguri de lapte, apoi cu zaharul vanilat si zaharul simplu. Omogenizeaza, pentru ca acestea din urma sa se topeasca.
3. Toarna restul de lapte, amesteca bine si pune inapoi pe foc, ca sa ajunga la consistenta dorita (mai groasa putin decat budinca).
A doua crema
1.
Mixeaza margarina cu zaharul.
2. Amesteca prima crema cu a doua.
Sirop
1. Pune zaharul intr-o cratita.
2. Toarna apa peste el cat sa-l acopere.
3. Pune cratita pe foc potrivit si amesteca in ea, pentru ca zaharul sa se dizolve.
Asamblare
1.
Toarna siropul peste pandispan (acesta trebuie sa fie rece, iar siropul fierbinte).
2. Intinde crema apoi peste pandispan si acopera cu ciocolata topita.
Baga prajitura in frigider pana in momentul servirii.
Sursa

Ingrediente:

Pentru pandispan:


4 oua
4 linguri faina
4 linguri zahar
2 linguri cacao
1 praf de copt

Pentru prima crema:

500 ml lapte
9 linguri faina
9 linguri zahar
1 plic de zahar

vanilat

Pentru a doua crema:

1 pachet de margarina
200 gr zahar fin

Pentru sirop:

200 gr zahar

Pentru decor:

ciocolata topita

Mod de preparare:

Pandispan

1. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Mixeaza spuma albusurile.
3. Adauga treptat in ele zaharul, apoi galbenusurile, faina, praful de copt si cacao.

4. Unge cu unt o tava de copt.
5. Pune compozitia in ea si bag-o in cuptor pentru vreo 30 de minute. Las-o apoi sa se raceasca.

Prima crema

1. Fierbe laptele.
2. Amesteca faina cu cateva linguri de lapte, apoi cu zaharul vanilat si zaharul simplu. Omogenizeaza, pentru ca acestea din urma sa se topeasca.
3. Toarna restul de lapte, amesteca bine si pune inapoi pe foc, ca sa ajunga la consistenta dorita (mai groasa putin decat budinca).

A doua crema

1. Mixeaza margarina cu zaharul.
2. Amesteca prima crema cu a doua.

Sirop

1. Pune zaharul intr-o cratita.
2. Toarna apa peste el cat sa-l acopere.
3. Pune cratita pe foc potrivit si amesteca in ea, pentru ca zaharul sa se dizolve.

Asamblare

1. Toarna siropul peste pandispan (acesta trebuie sa fie rece, iar siropul fierbinte). 
2. Intinde crema apoi peste pandispan si acopera cu ciocolata topita.
Baga prajitura in frigider pana in momentul servirii.

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Oana Radu vorbește despre momentul în care a renunțat la balet: „Aveam aproape 4 ani și aveam picioarele destul de groase. Trebuia să cumpăr de la adulți. Era oribil.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, mesaj subtil dupa acuzațiile Larisei Uță: "Copiii lui! “Biologici” sau nu, nici nu contează..."

Trucul pentru a obține gogoși rotunde și pufoase, exact ca cele din gogoșerii

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies