Cartoful pastrat la congelator pentru a fi ulterior preparat este cel mai periculos, potrivit Agentiei pentru Calitatea Mâncarii, citat de mirror.co.uk.
Amidonul din compozitia cartofului pastrat in frigider sau congelator se transforma in zahar. Coapte sau prajite, aceste zaharuri se combina cu asparagina, un aminoacid neesential, si rezulta acrilamida, o substanţa puternic oxidanta (prooxidanta), mutagena si neurotoxica.
Acrilamida este un produs chimic utilizat in productia de hartie, vopseluri si materiale plastice. Consumul acestei substante poate produce cancer.
Sursa
Amidonul din compozitia cartofului pastrat in frigider sau congelator se transforma in zahar.
Coapte sau prajite, aceste zaharuri se combina cu asparagina, un aminoacid neesential, si rezulta acrilamida, o substanţa puternic oxidanta (prooxidanta), mutagena si neurotoxica.
Acrilamida este un produs chimic utilizat in productia de hartie, vopseluri si materiale plastice. Consumul acestei substante poate produce cancer.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro