Aceasta reteta delicioasa de biscuiti iti va satisface pofta de dulce.
Ingrediente
½ cana zahar praf
¼ cana ulei de cocos (incalzit)
2.5 lingurite lapte de cocos (doar partea solida din conserva, dupa ce aceasta a stat la frigider peste noapte)
½ lingurita esenta de vanilie
½ lingurita condimente (scortisoara, nucsoara, cuisoare)
⅛ lingurita sare
un praf de copt (generos)
½ cana faina integrala
1 cana faina alba
¼
cana fructe uscate sau confiate la alegere (stafide, caise, ghimbir, etc)
PREPARARE
Intr-un vas adaugati uleiul de cocos topit, zaharul si crema de cocos (din conserva) si amestecati-le pana se omogenizeaza. Adaugati esenta de vanilie si condimentele si amestecati bine.
Adaugati praful de copt si sarea in cana cu faina integrala, amestecati-le in cana si adaugati ingredientele in vasul principal.
Amestecati.
Adaugati restul fainii, cate o jumatate de cana, pe rand. Amestecati pana se formeaza un aluat moale. Daca e prea uscat, adaugati foarte putina apa si amestecati. Daca e prea lipicios, insa, adaugati o lingura sau mai mult de faina si amestecati. Adaugati fructele uscate in aluat.
Rulati aluatul in forma de salam si impaturiti-l intr-o foaie de copt.
Puneti-l in congelator timp de 30 minute.
Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Scoateti aluatul din congelator. Feliati-l in felii a cate 1 cm latime si puneti feliile intr-o tava acoperita cu foaie de copt.
Coaceti biscuiteii timp de aproximativ 20 minute, pana cand marginile incep sa isi schimbe culoarea. Cand sunt gata, lasati-le la racit.
Nu lasati prea mult biscuiteii in cuptor, deoarece devin prea crocanti.
Daca aveti un cuptor care se incinge usor, coaceti-i mai putin timp.
Sursa
Ingrediente
½ cana zahar praf
¼ cana ulei de cocos (incalzit)
2.5 lingurite lapte de cocos (doar partea solida din conserva, dupa ce aceasta a stat la frigider peste noapte)
½ lingurita esenta de vanilie
½ lingurita condimente (scortisoara, nucsoara, cuisoare)
⅛ lingurita sare
un praf de copt (generos)
½ cana faina integrala
1 cana faina alba
¼ cana fructe uscate sau confiate la alegere (stafide, caise,
ghimbir, etc)
PREPARARE Intr-un vas adaugati uleiul de cocos topit, zaharul si crema de cocos (din conserva) si amestecati-le pana se omogenizeaza. Adaugati esenta de vanilie si condimentele si amestecati bine.
Adaugati praful de copt si sarea in cana cu faina integrala, amestecati-le in cana si adaugati ingredientele in vasul principal. Amestecati.
Adaugati restul fainii, cate o jumatate de cana, pe rand.
Amestecati pana se formeaza un aluat moale. Daca e prea uscat, adaugati foarte putina apa si amestecati. Daca e prea lipicios, insa, adaugati o lingura sau mai mult de faina si amestecati. Adaugati fructele uscate in aluat.
Rulati aluatul in forma de salam si impaturiti-l intr-o foaie de copt. Puneti-l in congelator timp de 30 minute. Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Scoateti aluatul din congelator. Feliati-l in felii a cate 1 cm latime si puneti feliile intr-o tava acoperita cu foaie de copt.Coaceti
biscuiteii timp de aproximativ 20 minute, pana cand marginile incep sa isi schimbe culoarea. Cand sunt gata, lasati-le la racit.
Nu lasati prea mult biscuiteii in cuptor, deoarece devin prea crocanti. Daca aveti un cuptor care se incinge usor, coaceti-i mai putin timp.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro