Cinci obiceiuri de evitat inainte de culcare

Cinci obiceiuri de evitat inainte de culcare
Cinci obiceiuri de evitat inainte de culcare

Ai probleme cu somnul? Daca ai facut orice sa ai un somn linistit si sa adormi intr-un mod placut, dar tot te trezesti obosit, poate ca ar trebui sa stii care sunt activitatile pe care trebuie sa le eviti inainte de culcare.

  • Nu consuma ciocolata. Aceasta contine cafeina si nu vei putea adormi asa cum trebuie. Chiar si o bucatica sau putina inghetata de ciocolata iti pot face probleme. In plus, te vei ingrasa.
  • Nu bea alcool. Chiar daca un pahar de vin iti da senzatia de somn, acesta afecteaza calitatea somnului, iar tu te vei trezi obosit. In plus, alcoolul te va trezi de multe ori ca sa mergi la toaleta.
  • De fapt, nu consuma nimic inainte de culcare. Ia cina inainte de somn cu cel putin doua ore. Verifica daca iei medicamente care iti dau energie.
  • Uita de televizor, telefon si facebook. Electronicele te tin treaz. Uita de acestea cu o ora inainte de culcare. Poti in schimb sa citesti o carte sau sa mergi la o plimbare. Daca totusi trebuie sa folosesti telefonul, seteaza luminozitatea ecranului la cel mai mic nivel.
  • Nu fa exercitii fizice. Acestea iti dau energie. Este de preferat sa faci exercitii in timpul zilei. Daca nu se poate, incearca sa iti faci antrenamentul cu cel putin 4 ore inainte de somn.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies