3 mituri despre sanatate si adevarul din spatele lor

3 mituri despre sanatate si adevarul din spatele lor
3 mituri despre sanatate si adevarul din spatele lor

Cu siguranta ai auzit cel putin o data ca daca stai in frig racesti, ca ouale sunt alimente care fac rau inimii sau ca zaharul este responsabil pentru aparitia ADHD-ului in cazul copiilor.

1. Daca petreci prea mult timp in frig, faci gripa

Oamaneii d stiinta contrazic aceste spuse. Potrivit acestora, aerul rece este chiar benefic pentru ca altfel creste capacitatea de upta a sistemului imunitar. De fapt, este mai mare probabilitatea sa racesti in spatii inchise, unde sunt germeni si bacterii, caci gripa este provocata de virusuri, nu de temperaturile scazute.

2. Zaharul poate provoca ADHD copiilor

Nu exista studii care sa sustina faptul ca zaharul ar putea influenta comportamentul copiilor.

Insa cum multi parinti pot crede ca exista o legatura intre acest aliment si agitatia copiilor, acestora le poate fi usor sa dea vina pe zahar pentru o stare de agitatie a micutului, aparuta dupa consumul de dulciuri.

3. Ouale fac rau inimii


Nu este indicat sa mananci mai mult de doua oua pe zi, pentru ca acestea pot duce la cresterea nivelului de colesterol "rau" din sange, care este corelata cu aparitia bolilor cardiovasculare.
Insa daca mananci unul sau doua oua nu iti pui in nici un fel sanatatea in pericol. Asadar, nu ai niciun motiv sa renunti la omleta de dimineata.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Sursa



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies