Cuptorul cu microunde dispune de un magnetron, tub in care electronii sunt afectati de campurile magnetice, producandu-se radiatii de microunde la circa 2450 MHz.
Acestea interactioneaza cu moleculele din alimente, care işi schimba polaritatea de la pozitiv la negativ cu fiecare ciclu al undei. In cazul microundelor, aceasta schimbare are loc de milioane de ori pe secunda.
Acestea sunt efectele pe care cuptoarele cu microunde le au asupra mancarii:
Degradeaza mancarea si o „golesc” de nutrienti
Radiatiile distrug si deformeaza moleculele din alimente, creand compusi radioactivi periculosi
Un studiu desfasurat in Statele Unite a aratat ca persoanele care au consumat legume incalzite sau gatite la microunde au experimentat:
Scadere a numarului de globule albe
Scaderea a nivelului hemoglobinei
Crestere a numarului de leucocite
Crestere rapida a nivelului colesterolului
Cei care consuma in mod frecvent mancare preparata la microunde s-ar putea confrunta cu urmatoarele probleme:
Sistem imunitar slabit
Rezistenta scazuta la infectii virale si bacteriene
Cataracta
Cancer
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro