Aceasta reteta este perfecta in perioada postului. Uite ce usor se face.
Ingrediente:
legume la alegere (vinete, dovlecei, ciuperci, morcovi, conopida, etc.)
boia dulce de ardei dupa gust
faina
menta
apa minerala
cimbru
piper
sare
piper
Mod de preparare:
Se prepara aluatul pentru clatite astfel incat sa fie putin mai gros decat in mod normal.
Pentru prepararea acestuia se foloseste apa minerala, faina, cimbru, menta si boia dulce. Se amesteca totul foarte bine si apoi se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Intr-o farfurie amesteca cateva linguri de faina cu putina sare. Taie legumele felii de aproximativ jumatate de centimetru grosime. Trece fiecare felie de legume prin faina apoi scufunda-le in aluatul de clatite. Prajeste-le in baie de ulei pana devin aurii pe ambele parti.
Scoate-le pe o farfurie peste care ai asezat prosoape absorbante, pentru a scapa de excesul de ulei.
Serveste legumele panae alaturi de o salata de sezon.
Sursa
Ingrediente:
legume la alegere (vinete, dovlecei, ciuperci, morcovi, conopida, etc.)
boia dulce de ardei dupa gust
faina
menta
apa minerala
cimbru
piper
sare
piper
Mod de preparare:
Se prepara aluatul pentru clatite astfel incat sa fie putin mai gros decat in mod
normal. Pentru prepararea acestuia se foloseste apa minerala, faina, cimbru, menta si boia dulce. Se amesteca totul foarte bine si apoi se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Intr-o farfurie amesteca cateva linguri de faina cu putina sare. Taie legumele felii de aproximativ jumatate de centimetru grosime. Trece fiecare felie de legume prin faina apoi scufunda-le in aluatul de clatite. Prajeste-le in baie de ulei pana devin aurii pe ambele parti.
Scoate-le pe o farfurie peste care ai asezat prosoape absorbante, pentru a scapa de excesul de ulei.
Serveste legumele panae alaturi de o salata de sezon.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro