Multi dintre noi preparam mancare pentru cateva zile. Dar cateva alimente isi schimba compozitia si isi pierd proprietatile nutritive, chiar devin otravitoare.
Carnea de pui care isi schimba compozitia si nu e indicat sa o incalzim la temperaturi mari, mai bine la temperatura scazuta pentru o perioada mai lunga de timp.
Cartofii sunt foarte nutritivi, dar devin toxici daca sunt reincalziti. Incearca sa ii mananci pe loc sau sa nu ii mai incalzesti deloc a doua zi.
Ciupercile trebuie mancate imediat dupa ce au fost gatite, devin toxice, cauzeaza probleme digestive si isi schimba gustul daca le-ai lasat pentru zilele urmatoare si le-ai reincalzit. Mai bine le mananci reci. Este valabil pentru orice fel de mancare care contine ciuperci.
Ouale sunt cele mai toxice daca au fost reincalzite. Aici ne referim la felurile de mancare in care ouale sunt fierte sau prajite, nu la sosurile ce contin oua, cum ar fi Bechamel.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro