Gustul copilariei: prajitura Petre Roman! Vezi aici o reteta super simpla!

Gustul copilariei: prajitura Petre Roman! Vezi aici o reteta super simpla!
Gustul copilariei: prajitura Petre Roman! Vezi aici o reteta super simpla!

Prajitura Petre Roman era vedeta weekend-urilor cand eram la mama acasa copii.

 

Blat 1
3 bucati ou
3 linguri zahar
3 linguri nuca macinata
1 lingura faina
3 grame bicarbonat de sodiu
Crema
5 bucati oua
250 grame zahar
2 plicuri zahar vanilat
250 grame unt
Glazura
150 grame zahar pudra
2
linguri cacao
3 linguri apa rece
Glazura de zahar ars
300 grame zahar
Mod de preparare
La prajitura se folosesc 3 blaturi.
Blatul 1: Albusurile se bat bine cu cele 3 linguri de zahar, apoi se adauga galbenusurile, se cerne faina cu bicarbonatul si se adauga si nuca, se amesteca bine si se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Aceasta operatiune se face de 3 ori sa iasa 3 blaturi,
cand sunt coapte se pun una langa alta pe 2 blaturi se pune glazura din zahar caramelizat iar pe un blat se face glazura de ciocolata si se orneaza cu bombonele sau nuca.
Crema: 5 oua intregi se pun in bain mare cu, 250 gr zahar si se fierbe pana ii gros ca si maioneza amestecandu-se incontinu, cand sa racit se bate bine cu mixerul cu 250 gr rama sau (eu folosesc wiessana cu gust de
vanilie la pachet)cu crema obtinuta se umple cele 2 foi si deasupra se pune cea cu glazura de ciocolata.
Sursa

Blat 1

3 bucati ou
3 linguri zahar
3 linguri nuca macinata
1 lingura faina
3 grame bicarbonat de sodiu

Crema

5 bucati oua
250 grame zahar
2 plicuri zahar vanilat
250 grame unt

Glazura

150 grame zahar pudra
2 linguri cacao
3 linguri apa rece

Glazura

de zahar ars


300 grame zahar

Mod de preparare

La prajitura se folosesc 3 blaturi.

Blatul 1: Albusurile se bat bine cu cele 3 linguri de zahar, apoi se adauga galbenusurile, se cerne faina cu bicarbonatul si se adauga si nuca, se amesteca bine si se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Aceasta operatiune se face de 3 ori sa iasa 3 blaturi,cand sunt coapte se pun una langa alta pe 2 blaturi se pune glazura din zahar caramelizat iar pe un blat se
face glazura de ciocolata si se orneaza cu bombonele sau nuca.

Crema: 5 oua intregi se pun in bain mare cu, 250 gr zahar si se fierbe pana ii gros ca si maioneza amestecandu-se incontinu, cand sa racit se bate bine cu mixerul cu 250 gr rama sau (eu folosesc wiessana cu gust de vanilie la pachet)cu crema obtinuta se umple cele 2 foi si deasupra se pune cea cu glazura de ciocolata.


Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce se află în frigiderul Giuliei Nahmany și care sunt alimentele pe care le include mereu în preparatele ei. “Important este să avem fibrele, proteinele și grăsimile sănătoase.”

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Horoscop de weekend, 19-20 octombrie 2024: Zodia care o să îndure adevărate drame și greutăți. Această durere îi „pune capac”, ajungând în pragul disperării

Paste cu sos pesto. Un gust absolut deosebit, atunci când sosul este pregătit direct în casă!

Patrick și Bianca, apariție inedită pe Internet! Fotografia cu cei doi a adunat mii de aprecieri și comentarii de la fani: „Cel mai frumos cuplu al momentului”

VIDEO Liam Payne a murit! Celebrul cântăreț a căzut de la etajul al treilea al unui hotel din Buenos Aires


Cookies