Desertul perfect de post: prajitura rapida, fara coacere!

Desertul perfect de post: prajitura rapida, fara coacere!
Desertul perfect de post: prajitura rapida, fara coacere!

Pentru aceasta reteta ai nevoie de ingrediente simple care alcatuiesc insa un desert delicios.

 

Ingrediente:
– 1,8-2 kg mere
– 350 g biscuiti populari (40 bucati)
– 350 g zahar
– 4 plicuri budinca de vanilie
– 650 ml apa
– 150 g stafide
– o sticluta esenta de rom
– 1/2 lingurita scortisoara
– un praf de sare
Mod de preparare:
Mai
intai punem stafidele la inmuiat in rom.
Merele curatate le taiem in cubulete mici.
Intr-o cratita punem 500 ml apa cu zaharul la fiert.
Cand s-a topit zaharul adaugam merele pe care le lasam doar sa se inmoaie fara sa se zdrobeasca.
Dizolvam cele 4 plicuri de budinca in cei 150 ml de apa ramasi si le adaugam peste mere, lasand sa mai fiarba cateva minute (2-3), amestecand continuu.
Cand este gata adaugam stafidele, un praf de sare si scortisoara.
Asezam un rand de biscuiti intr-un vas dreptunghiular, apoi un strat din crema de mere fierbinte. Asa procedam in continuare.
In final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de mere, ultimul fiind de mere.
Se lasa sa se raceasca apoi o vom pune la frigider 2-3 ore, timp in care biscuitii se vor inmuia si vom putea taia prajitura.
Sursa

Ingrediente:

– 1,8-2 kg mere
– 350 g biscuiti populari (40 bucati)
– 350 g zahar
– 4 plicuri budinca de vanilie
– 650 ml apa
– 150 g stafide
– o sticluta esenta de rom
– 1/2 lingurita scortisoara
– un praf de sare

Mod de preparare:

Mai intai punem stafidele la inmuiat in rom.



Merele curatate le taiem in cubulete mici.

Intr-o cratita punem 500 ml apa cu zaharul la fiert.Cand s-a topit zaharul adaugam merele pe care le lasam doar sa se inmoaie fara sa se zdrobeasca.

Dizolvam cele 4 plicuri de budinca in cei 150 ml de apa ramasi si le adaugam peste mere, lasand sa mai fiarba cateva minute (2-3), amestecand continuu.

Cand este gata adaugam stafidele, un praf de sare si scortisoara.Asezam
un rand de biscuiti intr-un vas dreptunghiular, apoi un strat din crema de mere fierbinte. Asa procedam in continuare.

In final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de mere, ultimul fiind de mere.

Se lasa sa se raceasca apoi o vom pune la frigider 2-3 ore, timp in care biscuitii se vor inmuia si vom putea taia prajitura. 

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies