Pasca exact ca la mama acasa! Reteta delicioasa si usoara

Pasca exact ca la mama acasa! Reteta delicioasa si usoara
Pasca exact ca la mama acasa! Reteta delicioasa si usoara

Pasca nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste! Incearca aceasta reteta delicioasa si usoara.

INGREDIENTE

Aluat de cozonac:

2 oua
250 gr iaurt
200 gr zahar
3 lingurite drojdie uscata
150 gr unt
3 zahar vanilat
aprox. 800 gr faina

Umplutura:

1 kg branza de vaci
100 gr smantana
5 oua
1 esenta vanilie
300 gr stafide

Mod de preparare

Aluatul de cozonac se pregateste asa cum fiecare stie sa il faca, eu am dat o reteta orientativa pentru cei care sunt incepatori.

Se pune faina intr-un castron, se adauga zaharul, zaharul vanilat si drojdia uscata, apoi se adauga untul topit, iaurtul la temperatura camerei si ouale batute. Se framanta cu mana sau se pot framanta la robot sau la masina de paine, dupa plac. Se acopera aluatul cu un prosop curat si se lasa la crescut o ora, intr-un loc cald. Dupa ce a crescut aluatul, se intinde o foaie si se asaza intr-o forma de tort cu pereti detasabili sau intr-o forma de tarta de 28 cm dimensiune.
Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura cu un mixer si se rastoarna compozitia in tava. Se taie marginile de aluat care depasesc forma. Deasupra am facut frunzulite din aluat si am pus in jurul tavii si apoi in forma de cruce. Mama obisnuieste sa faca trandafiri din coca si am facut si eu, apoi am ornat cu ei pasca.

Se lasa sa mai creasca 30 de minute la loc cald, apoi se pune pasca in cuptorul preincalzit, la 180 de grade si se lasa aprox.
45 de minute. Verificati daca branza este inchegata. Se scoate pasca si se lasa sa se raceasca putin in tava, apoi se transfera pe un grilaj pana se raceste complet.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Sursa



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies