Cel mai eficient fruct in curele de detoxifiere

Cel mai eficient fruct in curele de detoxifiere
Cel mai eficient fruct in curele de detoxifiere

Dintre toate fructele, ananasul este cel mai eficient in curele de detoxifiere deoarece ajuta la imbunatatirea digestiei, datorita unui ingredient activ numit bromelina.

Aceasta substanta descompune si contribuie la digerarea rapida a alimentelor, astfel incat se evite constipatia si balonarea. In plus ananasul este bogat in vitamina C, care accelereaza metabolismul si ofera energie. Ananasul ajuta si in combaterea unor pofte nesanatoase, intrucat contine triptofan si creste productia de serotonina, adica hormonul responsabil pentru buna dispozitie. Un alt motiv pentru a consuma ananasul este capacitatea diuretica foarte buna a acestuia si faptul ca previne depunerea grasimilor in organism.



In 100 de grame de ananas proaspat sunt 52 de calorii, 12 grame de glucide, 1,2 grame de fibre si peste 25 miligrame de vitamina C. Comparativ cu fructul proaspat, ananasul din conserve contine 83 de calorii, 20 de grame de glucide, 3 grame de fibre si doar 15 miligrame de vitamina C. Diferentele recomanda in mod clar consumul de ananas proaspat, cu atat mai mult cu cat acest fruct isi pastreaza toate beneficiile daca este conservat prin congelare, solutie pe care o recomandam cu incredere pentru conservarea fructului.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Sursa



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies