Incearca acest tort de morcovi pentru Pasti! Se face rapid, ingredientele nu te vor costa multi bani si unde mai pui ca este absolut delicios.
Ingrediente:
Pentru blat:
3 oua
2 lingurite scortisoara
3/4 cana ulei
3/4 cana lapte batut
1 1/2 cani zahar
2 cani morcovi rasi
2 lingurite extract de vanilie
1/4 lingurita sare
2 cani faina
2 plicuri praf de copt
1 cana fulgi de nuca de cocos
1 cana nuci tocate marunt
1 cana stafide
200 gr ananas sfaramat cu furculita
Pentru crema:
1 cana de zahar pudra
500 gr smantana pentru frisca
2 cutii
1 fiola esenta de vanilie
Mod de preparare:
Preincalzeste cultorul la 180 grade Celsius. Unge o tava de tort cu ulei si tapeteaz-o cu hartie de copt. Intr-un bol incapator amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara. Intr-un alt bol mixeaza ouale bine pana obtii o spuma. Adauga apoi laptele batut, uleiul, zaharul si vanilia. In tot acest timp continua sa mixezi.
Intr-un alt bol amesteca morcovul, cocosul, nucile, stafidele si ananasul. Cu ajutorul unei linguri adauga amestecul peste cel preparat anterior si amesteca usor, folosind miscari circulare. Toarna compozitia tava si coace blatul timp de o ora. Verifica daca acesta este copt cu ajutorul unei scobitori.
Lasa blatul sa se raceasca complet inainte de a-l taia. Intre timp prepara crema. Intr-un bol incapator mixeaza bine smantana pentru frisca pana se intareste. Separat, mixeaza branza mascarpone si adauga zaharul. Cand obtii o compozitie omogena incorporeaza vanilia si la final frisca din smantana.
Taie blatul in doua sau in trei (dupa preferinte) si adauga putina crema intre straturi crema obtinuta, avand grija sa pastrezi si pentru decor. Tortul trebuie invelit in aceeasi crema.
La final, decoreaza torul dupa preferinte cu bomboane sau figurine specifice Pastelui.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro