Pasca cu branza de vaci, fara aluat! Nu ai mancat nimic mai bun!

Pasca cu branza de vaci, fara aluat! Nu ai mancat nimic mai bun!
Pasca cu branza de vaci, fara aluat! Nu ai mancat nimic mai bun!

Pasca se face in Joia Mare. Este painea cea mai aleasa a anului.

 

Ingrediente:
600 g branza de vaci grasa
100 g smantana
6 oua
300 g zahar
6 linguri faina
180 g unt, la temperatura camerei
100 g stafide
1 praf de copt
sare
coaja rasa de la o lamaie mare
2 linguri esenta de vanilie
o lingura cacao, pentru
decor – optional
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 160 de grade Celsius. Ouale se separa. Galbenusurile si zaharul se freaca bine cu untul si un praf de sare, folosind un mixer, pana se topeste zaharul. Se adauga branza, smantana, apoi faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine, pana se desfac cocoloasele.
Albusurile se bat spuma, separat.
Cand s-au intarit suficient, se incorporeaza cu o spatula in amestecul cu galbenus. Se adauga vanilia, coaja de lamaie si se amesteca usor. La final se adauga stafidele.
Compozitia se toarna intr-o forma rotunda unsa cu putin unt. (Deasupra se presara cacao.) Se coace 45-50 de minute. Se serveste calda sau rece, dupa preferinta.
Sursa

Ingrediente:

600 g branza de vaci grasa
100 g smantana
6 oua
300 g zahar
6 linguri faina
180 g unt, la temperatura

camerei
100 g stafide
1 praf de copt
sare
coaja rasa de la o lamaie mare
2 linguri esenta de vanilie
o lingura cacao, pentru decor – optional

Mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 160 de grade Celsius. Ouale se separa. Galbenusurile si zaharul se freaca bine cu untul si un praf de sare, folosind un mixer, pana se topeste zaharul.
Se adauga branza, smantana, apoi faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine, pana se desfac cocoloasele.

Albusurile se bat spuma, separat. Cand s-au intarit suficient, se incorporeaza cu o spatula in amestecul cu galbenus. Se adauga vanilia, coaja de lamaie si se amesteca usor. La final se adauga stafidele.

Compozitia se toarna intr-o forma rotunda unsa cu putin unt. (Deasupra se presara cacao.)
Se coace 45-50 de minute. Se serveste calda sau rece, dupa preferinta.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies