Pana acum ai procedat gresit! Iata care sunt cu adevarat cele mai sanatoase metode de a gati

Pana acum ai procedat gresit! Iata care sunt cu adevarat cele mai sanatoase metode de a gati
Pana acum ai procedat gresit! Iata care sunt cu adevarat cele mai sanatoase metode de a gati

Domeniul bucatariei este incredibil de vast, insa exista cateva metode de a gati care s-au remarcat prin modul foarte sanatos in care sunt preparate cele mai delicioase mancaruri.

Daca pregatirea micului dejun sau a cinei inseamna, pentru tine, aruncarea unor semipreparate la cuptorul cu microunde sau deschiderea unei pungi cu cereale dulci, este timpul pentru o schimbare, deoarece ai procedat gresit pana in acest moment.

Nu trebuie sa fii o bucatareasa desavarsita pentru a pregati cateva mancaruri delicioase. Trebuie sa stii, insa, cum sa le prepari in mod sanatos.

Cele doua mari avantaje sunt evidente.

In primul rand, vei deveni o persoana mult mai sanatoasa. In al doilea rand, mancarea sanatoasa te va ajuta sa slabesti fara sa fii nevoita sa tii o dieta drastica.

Iata care sunt trei dintre cele mai sanatoase metode de a gati:

Gatitul la cuptor

La cuptor poţi pregati foarte multe mancaruri delicioase pe baza de carne sau de legume, deoarece alimentele isi pastrează mult mai bine gustul si nu mai sunt prajite in ulei.

Vitaminele si mineralele din alimente nu se pierd la fel de mult cum se intampla in cazul fierberii.

Gatitul la cuptor este recomandat si de nutritionisti, deoarece mancarea gatita astfel iti ofera mult mai multe substanţe nutritive care ar fi, altfel, distruse daca le-ai praji în tigaie.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

In plus, daca nu adaugi atat de multa sare ca in cazul altor metode de a gati, esti mai putin predispusa la aparitia hipertensiunii arteriale.

Pentru a profita, insa, din plin de avantajele gatitului la cuptor, ai nevoie de un cuptor electric. Cuptoarele electrice incorporabile si-au facut loc de cativa ani si in preferintele romanilor, in special ale persoanelor pasionate de gatitul modern, care ofera mult mai multe posibilitati decat cel traditional.

Cuptoarele electrice coc rapid si uniform mancarea. In plus, ele sunt prevazute cu multe functii, precum decongelarea rapida, gatirea asistata de ventilator, retete presetate si chiar o functie de autocuratare.

Totodata, daca vrei pe langa toate aceste functii (si multe altele) sa ai in bucatarie si un cuptor incorporabil modern, cu un design care se va potrivi ca o manusa bucatariei tale, poti alege unul dintre aceste cuptoare electrice multifunctionale din clasa energetica A si A+.

Gatirea la abur

De la peste la legume, orice aliment poate fi gatit la abur.

Avantajul unei astfel de metode este ca alimentele se prepara in propriul lor suc, iar aromele se pastreaza intacte. In plus, nu mai ai nevoie de grasime pentru a pastra umiditatea si fragezimea alimentelor.

Un strop de lamaie este suficient pentru umiditate, la care poti adauga si putina sare, dupa gust.

Si avem o veste buna: prin gatirea la abur, broccoli isi pastreaza continutul de glucozinolate, substante care previn aparitia celulelor canceroase.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Gatirea alimentelor la abur este recomandata in special atunci cand vrei sa mananci peste sau fructe de mare, deoarece nu afecteaza textura fina a carnii, insa nu sta pe ganduri nici atunci cand vrei sa gatesti mazare sau piept de pui.

Calirea rapida

Cunoscuta si cu numele de „stir frying”, calirea rapida este apreciata datorita rapiditatii cu care se prepara alimentele intr-un vas numit wok. Acestea isi pastreaza substantele nutritive, precum si culoarea, fara sa fie nevoie de grasime.

Carnea de pui, pestele, legumele, orezul si taiteii sunt cele mai potrivite alimente pentru a le gati in wok. Pentru a adauga mai multa savoare mancarii, poti adauga putin ulei de arahide, care este folosit in special in bucataria chinezeasca. Poti folosi si ulei vegetal sau de floarea soarelui, insa este recomandat sa eviti uleiul de masline atunci cand aplici o astfel de metoda de a gati.

Foto: pexels.com



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies