Hrisca este un aliment deosebit de sanatos si hranitor, ideal pentru micul dejun.
Hrisca se prepara foarte usor.
Toarna 350 ml de apa intr-o oala sau un ibric si adu-o la temperatura de fierbere, apoi rastoarna in vas o cana de hrisca si las-o sa fiarba cateva minute la foc mic, pana ce apa scade de tot si hrisca incepe sa se umfle.
Ca sa obtii si ceai, completeaza vasul cu apa si mai tine fiertura cateva minute pe foc.
Colecteaza apoi lichidul, toarna-l intr-un recipient din sticla si lasa-l sa stea peste noapte.
Poti consuma hrisca in orice cantitati, o poti manca fie ca atare, fie pe post de condiment in combinatie cu sos de soia.
Bea zilnic si suficienta apa, cel putin 1,5 litri, si serveste masa de seara cu cel putin 4 ore inainte de a merge la culcare. Nu uita sa consumi si cat mai multe legume bogate in fibre.
Sursa: Secretele.com, autor Petru
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro