Tarta cu lamaie si bezea! Cea mai usoara prajitura pentru masa de Paste!

Tarta cu lamaie si bezea! Cea mai usoara prajitura pentru masa de Paste!
Tarta cu lamaie si bezea! Cea mai usoara prajitura pentru masa de Paste!

Aceasta reteta de tarta cu lamaie si bezea iti va cuceri toti invitatii de Paste.

 

Pentru aluat: 250 g faina, 1 galbenus, 125 g unt rece, sare.
Pentru crema: 2 plicuri crema tarta, 2 linguri zahar, 600 ml lapte, zeama de la o lamaie.
Pentru bezea: 4 albusuri, 100 g zahar pudra, sare.
Se amesteca faina cu untul rece, galbenusul de ou si un praf de sare, pana se obtine un aluat omogen.
Se acopera cu folie de plastic si se da la frigider pentru o ora. Aluatul scos de la rece se intinde si se pune intr-o tava de tarta tapetata cu putin unt si faina, intepand aluatul din loc in loc cu o furculita. Peste aluat se pune o hartie de copt, iar peste ea se asaza un strat uniform de fasole uscata. In acest fel greutatea respectiva ne ajuta sa nu se umfle aluatul.
Se da blatul la copt, la foc mediu, pana devine usor aramiu. Se scoate apoi tava cu aluat si se lasa la racit. Crema se prepara potrivit instructiunilor de pe plic, avand grija sa inlocuim 100 ml lapte cu 100 ml zeama de lamaie si se adauga zahar, pentru ca aceasta crema sa nu fie acra.
Bezeaua se pregateste astfel: se bat albusurile cu sarea, apoi se adauga treptat zaharul.
Se indeparteaza hartia cu boabele de fasole de pe aluat si se pune crema de lamaie, se niveleaza, apoi se toarna bezeaua, care se asaza uniform, apoi se fac niste tepi, cu ajutorul unei furculite. Se mai da tava la cuptor inca 5-7 minute, pana cand bezeaua incepe sa se rumeneasca.
Sursa

Pentru aluat: 250 g faina, 1 galbenus, 125 g unt rece, sare.



Pentru crema: 2 plicuri crema tarta, 2 linguri zahar, 600 ml lapte, zeama de la o lamaie.

Pentru bezea:
4 albusuri, 100 g zahar pudra, sare.

Se amesteca faina cu untul rece, galbenusul de ou si un praf de sare, pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie de plastic si se da la frigider pentru o ora.
Aluatul scos de la rece se intinde si se pune intr-o tava de tarta tapetata cu putin unt si faina, intepand aluatul din loc in loc cu o furculita. Peste aluat se pune o hartie de copt, iar peste ea se asaza un strat uniform de fasole uscata. In acest fel greutatea respectiva ne ajuta sa nu se umfle aluatul. Se da blatul la copt, la foc mediu, pana devine usor aramiu.
Se scoate apoi tava cu aluat si se lasa la racit. Crema se prepara potrivit instructiunilor de pe plic, avand grija sa inlocuim 100 ml lapte cu 100 ml zeama de lamaie si se adauga zahar, pentru ca aceasta crema sa nu fie acra.

Bezeaua se pregateste astfel: se bat albusurile cu sarea, apoi se adauga treptat zaharul. Se indeparteaza hartia cu boabele de fasole de pe aluat si se pune crema de lamaie, se niveleaza, apoi se toarna bezeaua, care se asaza uniform, apoi se fac niste tepi, cu ajutorul unei furculite.
Se mai da tava la cuptor inca 5-7 minute, pana cand bezeaua incepe sa se rumeneasca.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies