Dupa post te poti rasfata cu o garnitura delicioasa cu telemea. O poti servi alaturi de friptura.
Ingrediente
4 cartofi albi
200 g telemea de oaie
60 g unt
2-3 cepe verzi
1 catel usturoi
* cateva crengute de cimbru
* putina nucsoara
Mod de preparare
Spalam bine cartofii, ii intepam cu o furculita si ii punem in cuptor la 200 de grade pentru 40 de minute (sau pana cand intra usor un cutit
Tocam ceapa si o calim in putin unt, pe foc mic. O amestecam apoi cu restul de unt, telemeaua rasa, usturoiul zdrobit, nucsoara, cimbru si sare dupa gust.
Dupa ce s-au copt cartofii ii lasam sa se raceasca putin, apoi le taiem un capac si ii scobim bine. Jumatate din ce scobim amestecam cu branza, formand o pasta.
Umplem cartofii si ii bagam inapoi in cuptor pana cand se rumeneste umplutura.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro