Este excelenta si pentru persoanele care tin regim, care nu au voi mancaruri grase, este excelenta pentru persoanele la dieta, care vor totusi sa guste din preparatele de Pasti.
Iata ce iti trebuie pentru a prepara o salata de boeuf mult mai sanatoasa, dar la fel de delicioasa:
- jumatate de piept de pui
- 1 morcov mare
- o bucata mica de telina
- 3 bucati de gogosari sau castraveti murati
- mustar dupa gust
- sare si piper dupa gust
- maioneza usoara
Pentru maioneza usoara ai nevoie de:
- 4-5 linguri de iaurt grecesc
- 1 lingurita de zeama de lamaie
- 3 linguri de
- 2 lingurite de mustar
- Sare si piper
Maioneza se prepara foarte usor. Se amesteca bine iaurtul cu uleiul, turnat treptat. Se amesteca pana capata consistenta unei maioneze. Apoi se adauga mustarul si se mai freaca bine, iar la final zeama de lamaie, sarea si piperul. Se freaca bine pana se formeaza maioneza, apoi se pastreaza la rece.
Pieptul de pui se spala, legumele se curata si se spala, apoi se pun toate la fiert, intregi. Cand sunt gata, se scoate pieptul de pui, care se scurge si se taie bucati, apoi se toaca marunt la robotul de bucatarie. O varianta alternativa la acest procedeu este ca pieptul, fiert bine, sa se desfaca cu degetele bucata cu bucata, asta dupa ce a fost taiat in bucati mai mici. Sa se faca fasii de carne de pui, asta se urmareste.
Morcovul si telina se toaca marunt cu ajutorul unui cutit si se adauga peste puiul faramitat. Castravetii si/sau gogosarii se toaca si ei marunt, se storc bine de zeama si se adauga la compozitie. Apoi, se adauga peste toate ingredientele amestecate bine inainte si maioneza, se mai pun 2 lingurite de mustar, sare si piper si se amesteca cu grija toate din nou. Cine doreste, poate pune si mazare. Se orneaza cu o frunza verde de patrunjel sau coriandru si se serveste cu pofta.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa: clicksanatate.ro