Tiramisu de casa, gata in 10 minute! Nu ai mancat nimic mai bun!

Tiramisu de casa, gata in 10 minute! Nu ai mancat nimic mai bun!
Tiramisu de casa, gata in 10 minute! Nu ai mancat nimic mai bun!

Un desert inedit, gata in doar 10 minute. Cantitatile sunt suficiente pentru patru portii.

 

Ingrediente:
2 lingurite cafea instant (nes)
2 linguri vin de Marsala
50 g fulgi ciocolata amaruie
225 g Mascarpone
4 linguri whiskey
2 linguri zahar pudra
250 ml frisca
½ lingurita esenta de vanilie
8 piscoturi, rupte in cate 3 bucati
1 lingura cacao, pentru servit
Mod de preparare:
Cafeaua
instant se dizolva in 100 ml apa. Se adauga vinul si se lasa sa se odihneasca. Fulgii de ciocolata se pun in blender si se amesteca pana se zdrobesc.
Intr-un vas adanc se pune branza Mascarpone, whiskey si zaharul. Se amesteca aprox. 1 minut cu mixerul pana se omogenizeaza.
Separat, frisca se amesteca bine cu esenta de vanilie pana se intareste.
Cand este gata, se incorpozeaza cu o spatula in crema de branza.
Se trece la asamblare: jumatate din bucatile de piscot se inmoaie in cafea. Se pun in pahare sau in vase mici. Deasupra se pune ciocolata, apoi se completeaza cu crema de mascarpone. Se continua cu inca un strat de piscot inmuiat in cafea, apoi ciocolata si mascarpone. Se servesc reci, pudrate cu cacao.
Sursa

Ingrediente:

2 lingurite cafea instant (nes)
2 linguri vin de Marsala
50 g fulgi ciocolata amaruie
225 g Mascarpone
4 linguri whiskey
2 linguri zahar pudra
250 ml frisca
½ lingurita esenta de vanilie
8 piscoturi, rupte in cate 3 bucati
1 lingura cacao, pentru servit

Mod de preparare:


Cafeaua instant se dizolva in 100 ml apa.

Se adauga vinul si se lasa sa se odihneasca. Fulgii de ciocolata se pun in blender si se amesteca pana se zdrobesc.

Intr-un vas adanc se pune branza Mascarpone, whiskey si zaharul. Se amesteca aprox. 1 minut cu mixerul pana se omogenizeaza.

Separat, frisca se amesteca bine cu esenta de vanilie pana se intareste. Cand este gata, se incorpozeaza cu o spatula in crema de branza.


Se trece la asamblare: jumatate din bucatile de piscot se inmoaie in cafea. Se pun in pahare sau in vase mici. Deasupra se pune ciocolata, apoi se completeaza cu crema de mascarpone. Se continua cu inca un strat de piscot inmuiat in cafea, apoi ciocolata si mascarpone. Se servesc reci, pudrate cu cacao.

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies