Placinta cu piept de pui! Perfecta pentru masa de pranz din weekend!

Placinta cu piept de pui! Perfecta pentru masa de pranz din weekend!
Placinta cu piept de pui! Perfecta pentru masa de pranz din weekend!

Aceasta reteta va fi cu siguranta pe placul tuturor invitatilor tai. Iata cum se prepara.

 

1 piept de pui, 3 oua, 250 g branza, 3 linguri smantana, 2 linguri pasta de tomate, 2 catei usturoi, 500 g faina, 1 cub drojdie, sare, o lingura zahar, 200 ml apa calduta, cascaval.
Faina se cerne, se face o gaura in mijloc si se pune drojdia, sare, zahar si putina apa, se amesteca, dupa care se framanta un aluat nelipicios.
Se acopera si se lasa 30 de minute la dospit. Carnea se taie bucati si se fierbe. Se amesteca ouale batute cu branza si smantana, sare dupa gust, usturoiul pisat. Se intinde o foaie mai mare decat diametrul tavii in care se coace placinta. Se asaza aluatul in tava, se desface pasta de tomate cu 2 linguri cu apa si se adauga peste aluat, se pun bucatile de carne si amestecul de oua.
Se trag putin marginile peste umplutura, apoi se intinde alta foaie mai mica si se asaza deasupra. Se unge cu ou si se presara cascaval ras deasupra. Se coace pana se rumeneste frumos.
Sursa

1 piept de pui, 3 oua, 250 g branza, 3 linguri smantana, 2 linguri pasta de tomate, 2 catei usturoi, 500 g faina, 1 cub drojdie, sare, o lingura zahar, 200 ml apa calduta, cascaval.



Faina se cerne, se face o gaura in mijloc si se pune drojdia, sare, zahar si putina apa, se amesteca, dupa care se framanta un aluat nelipicios. Se acopera si se lasa 30 de minute la dospit. Carnea se taie bucati si se fierbe. Se amesteca ouale batute cu branza si smantana, sare dupa gust, usturoiul pisat. Se intinde o foaie mai mare decat diametrul tavii in care se coace placinta.
Se asaza aluatul in tava, se desface pasta de tomate cu 2 linguri cu apa si se adauga peste aluat, se pun bucatile de carne si amestecul de oua. Se trag putin marginile peste umplutura, apoi se intinde alta foaie mai mica si se asaza deasupra. Se unge cu ou si se presara cascaval ras deasupra. Se coace pana se rumeneste frumos.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies