Foi umplute cu nuca si budinca! Uite ce usor se prepara!

Foi umplute cu nuca si budinca! Uite ce usor se prepara!
Foi umplute cu nuca si budinca! Uite ce usor se prepara!

Aceasta reteta de prajitura iti va cuceri toate simturile. Se prepara usor si este delicioasa.

 

Ingrediente:
Pentru foi:
40 gr faina de grau
25 gr unt
1 plic praf de copt
4 galbenusuri
20 gr zahar
cca 85 ml lapte
Pentru umplutura:
4 albusuri
15 gr zahar
25 gr nuci tocate
Pentru crema:
80
gr budinca de vanilie
cca 700 ml lapte
30 g unt
20 gr zahar pudra
Mod de preparare:
1. Pune toate ingredientele pentru foi intr-un bol. Mixeaza bine ca sa obtii un aluat consistent.
2. Imparte aluatul in trei si trece cu sucitorul peste ele.
Astfel vei avea 3 foi de aluat.
3. Coace foile pe rand.
4. Bate spuma albusurile cu zahar si incorporeaza in ele nucile. Imparte umplutura in 3.
5. Intinde umplutura 1 peste foaia din tava, cat mai uniform.
6. Baga tava in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.
7. Pregateste budinca potrivit instructiunilor de pe ambalaj. Ca sa fie cat mai consistenta poti sa pui mai putin de 700 ml de lapte.
8. Adauga in budinca untul si zaharul pudra. Omogenizeaza cu un tel (budinca trebuie sa fie rece cand pui untul).
9. Imparte crema in doua.
10.
Intinde prima crema peste prima umplutura. Acopera cu a doua foaie coapta, apoi cu a doua parte de umplutura si cu restul de crema. La final pune ultima foaie.
Tine prajitura in frigider peste noapte.
Sursa: Bzi.ro

Ingrediente:

Pentru foi:


40 gr faina de grau
25 gr unt
1 plic praf de copt
4 galbenusuri
20 gr zahar
cca 85 ml lapte

Pentru umplutura:

4 albusuri
15 gr zahar


25 gr nuci tocate

Pentru crema:

80 gr budinca de vanilie
cca 700 ml lapte
30 g unt
20 gr zahar pudra

Mod de preparare:

1. Pune toate ingredientele pentru foi intr-un bol. Mixeaza bine ca sa obtii un aluat consistent.

2. Imparte aluatul in trei si trece cu sucitorul peste ele.
Astfel vei avea 3 foi de aluat.

3. Coace foile pe rand.

4. Bate spuma albusurile cu zahar si incorporeaza in ele nucile. Imparte umplutura in 3.

5. Intinde umplutura 1 peste foaia din tava, cat mai uniform.

6. Baga tava in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.

7. Pregateste budinca potrivit instructiunilor de pe ambalaj.
Ca sa fie cat mai consistenta poti sa pui mai putin de 700 ml de lapte.

8. Adauga in budinca untul si zaharul pudra. Omogenizeaza cu un tel (budinca trebuie sa fie rece cand pui untul).

9. Imparte crema in doua.

10. Intinde prima crema peste prima umplutura. Acopera cu a doua foaie coapta, apoi cu a doua parte de umplutura si cu restul de crema. La final pune ultima foaie.

Tine prajitura in frigider peste noapte.

Sursa: Bzi.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies