Tiramisu cu ciocolata! Intepretare simpla a celui mai gustos desert!

Tiramisu cu ciocolata! Intepretare simpla a celui mai gustos desert!
Tiramisu cu ciocolata! Intepretare simpla a celui mai gustos desert!

Tiramisu cu ciocolata este o variatiune delicioasa a celebrului desert. Se prepara usor.

 

Ingrediente
20 g ness
30 ml apa fierbinte
375 ml frisca
250 ml mascarpone
60 ml lapte condensat (cel indulcit, nu cel pt cafea)
150 g ciocolata amaruie
250 g piscoturi(cca 45 de piscoturi)
250 ml cafea tare aromatizata cu rom sau lichior
50 g ciocolata amaruie pentru decor
Mod de preparare
Dizolvam
mai intai ness-ul cu apa fierbinte intr-o cescuta, lasam la racit.
Batem frisca lichida.
Batem si mascarponele impreuna cu laptele condensat pana devine o crema.
Adaugam si ness-ul rece si amestecam.
Topim ciocolata amaruie si o turnam incet in crema de mascarpone, amestecam pana se omogenizeaza bine.
Adaugam si frisca peste si amestecam. Crema rezultata, o dam la rece
.
In cafeaua rece se pun 2 linguri de Amaretto.
Incepem sa asamblam, asezam un strat de piscoturi pe un platou, le insiropam cu cafea si intindem crema. Repetam pana terminam piscoturile si crema.
Decoram cu ciocolata razuita, la mine cu cacao amaruie.
Se da la rece pentru 5 ore.
Sursa

Ingrediente

20 g ness
30 ml apa fierbinte
375 ml frisca
250 ml mascarpone
60 ml lapte condensat (cel indulcit, nu cel pt cafea)
150 g ciocolata amaruie
250 g piscoturi(cca 45 de piscoturi)
250 ml cafea tare aromatizata cu rom sau lichior
50 g ciocolata amaruie pentru decor

Mod de preparare

Dizolvam mai intai ness-ul cu apa fierbinte intr-o cescuta, lasam la racit.



Batem frisca lichida.

Batem si mascarponele impreuna cu laptele condensat pana devine o crema.

Adaugam si ness-ul rece si amestecam.

Topim ciocolata amaruie si o turnam incet in crema de mascarpone, amestecam pana se omogenizeaza bine. Adaugam si frisca peste si amestecam. Crema rezultata, o dam la rece.

In cafeaua rece se pun 2 linguri de Amaretto.

Incepem sa asamblam, asezam un strat de piscoturi pe un platou, le insiropam cu cafea si intindem crema.
Repetam pana terminam piscoturile si crema.

Decoram cu ciocolata razuita, la mine cu cacao amaruie. Se da la rece pentru 5 ore.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies