5 trucuri foarte ieftine. Cum poti sa mananci orice si sa‐ti pastrezi dantura impecabila

5 trucuri foarte ieftine. Cum poti sa mananci orice si sa‐ti pastrezi dantura impecabila
5 trucuri foarte ieftine. Cum poti sa mananci orice si sa‐ti pastrezi dantura impecabila

Si tu poti manca tot ce doresti si iti poti pastra, in acelasi timp, dantura impecabila.

Un articol postat de The Telegraph facea Romania de rusine in 2014: „Romanii din mediul rural schimba periutele  de  dinti  o  data  la  10  ani”,  titra  publicatia  britanica,  iar  jurnalistul  care  a  semnat  articolul adauga faptul ca studiul „Zambeste Romania” a descoperit ca romanii folosesc cele mai mici cantitati de pasta de dinti din intreaga Uniune Europeana.

Publicatia  cita  si  un  medic  roman,  Dorin  Risnoveanu,  care  spunea  ca  „situatia  este  ingrijoratoare, deoarece  exista o  legatura  intre obiceiurile dentare si bolile stomatologice”. 

Specialistul  a  adaugat  ca 80% din populatia Romaniei sufera de cel putin o boala dentara.

Care sunt cele mai ieftine trucuri prin care îţi poţi îngriji dantura

Indiferent ce trucuri de ingrijire a danturii folosesti, noi iti recomandam o vizita la stomatolog pentru un control de rutina cel putin o data pe an (majoritatea specialistilor recomanda un control la fiecare sase luni).

Exista, insa, cateva metode foarte ieftine care te vor ajuta sa‐ti pastrezi dantura impecabila.
Controalele anuale stomatologice vor ramane astfel o simpla rutina menita sa te convinga ca ai, intr‐adevar, cel mai frumos zambet din lume:

1. Gaseste cel mai ieftin furnizor online de produse de ingrijire orala

Daca vrei sa ai o dantura perfecta, ai nevoie de cateva produse de ingrijire orala pe care le gasesti fie in farmacii sau la rafturile magazinelor, fie in astfel de magazine online. Daca le vei comanda, insa, de pe internet,  pretul  lor  va  fi  mult  mai  mic  decat  cel  de  la  raft,  iar  tu  vei  primi 
la  domiciliu  produsele comandate, fara sa mai fii nevoita sa colinzi magazinele. Daca vrei sa cumperi ieftin si de calitate, gasesti aici toate produsele de igiena orala de care ai putea avea vreodata nevoie.

2. Atentie la alimentatie

Intotdeauna este ieftin si mai confortabil sa previi decat sa tratezi. De aceea este foarte important sa stii ca unele alimente sunt nocive pentru sanatatea ta dentara.
Spre exemplu, cele mai nocive alimente sunt cele acide, care cauzeaza erodarea prematura a dintilor si aparitia cariilor. In plus, alimentele rafinate adera  mult  mai  usor  la suprafata  dintilor.  De  aceea  iti  recomandam sa  renunti  la  painea  alba si sa consumi paine integrala. Cu toate acestea, poti sa consumi linistita astfel de alimente daca te speli pe
dinti dupa fiecare masa.

3. Spala‐te pe dinti de cel putin doua ori pe zi


Spala‐te pe dinti in fiecare dimineata, dupa ce te trezesti, dar si seara, inaintede culcare.
Atunci cand te speli pe dinti dimineata, elimini depunerile de bacterii din timpul noptii, iar seara indepartezi resturile de alimente care s‐au acumulat in timpul zilei.

4. Evita bauturile alcoolice


Alcoolul se transforma in zahar si provoaca tocirea dintilor, afectand structura acestora.

5. Foloseste fluorul pentru remineralizarea dintilor

Fluorul este o substanta foarte benefica pentru dantura ta, deoarece remineralizeaza dintii, pe  care ii face mult mai rezistenti.
Practic, fluorul creeaza o bariera protectiva ca un scut intre dintii tai si mediul exterior.

Ce se poate intampla daca nu iti ingrijesti dantura

Nu vrem sa te speriem, insa persoanele care nu isi ingrijesc bine dantura ar putea dezvolta o serie de boli care se afla in stransa legatura cu sanatatea dentara:

1. Parodontoza. Aceasta afecteaza  in special  gingia,  iar  netratarea  la timp  a  parodontozei  duce, inevitabil, la pierderea dintilor.


2. Cancerul. Un studiu efectuat in 2010 a demonstrat ca igiena orala precara si bolile gingivale sunt asociate  cu  aparitia  virulului  HPV,  responsabil  pentru  80%  din  cazurile  de  cancer  la  nivelul cavitatii bucale.

3. Diabetul. Igiena  orala  foarte  precara  reprezinta  un  factor  de  risc  pentru  diabet  si  pentru rezistenta la insulina.

4. Dementa si boala Alzheimer. Un alt studiu a demonstrat ca ar putea fi o legatura intre igiena orala precara si dementa, iar un alt studiu a aratat ca creierul pacientilor  care sufera de boala Alzheimer  contine  mai  multe  bacterii  asociate  cu  bolile  gingivale  decat  creierul  persoanelor sanatoase din punct de vedere mental.

5. Complicatii in timpul sarcinii.
Gingivita afecteaza intre 60% si 75% dintre femeile insarcinate si este asociata cu o greutate mai mica la nastere a copilului, precum si cu nasterea prematura.

6. Respiratia urat mirositoare. Aceasta afecteaza pana la 65% din populatie, iar cea mai intalnita cauza este igiena orala precara.

7. Pneumonia. O  parte  dintre  bacteriile  care  se  dezvolta  in  cavitatea  bucala  sunt aspirate in plamani, unde pot provoca pneumonie.

8. Bolile de rinichi.
Un studiu realizat in SUA a aratat ca persoanele cu probleme dentare sunt de 4,5 ori mai predispuse la boli renale cronice decat persoanele cu o dantura buna.

Foto: shutterstock.com/Subbotina Anna

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies