In magazinele mari, alimentele sunt aranjate astfel Incat sa se pastreze proaspete si sa nu-si schimbe culoarea si textura.
Ceapa mucegaieste
Este foarte important sa nu depozitezi ceapa In frigider, pentru ca frigul o Inmoaie si, din cauza umiditatii, Incepe sa se mucegaiasca, alterand gustul si altor alimente din frigider.
Painea se Intareste
Ca sa-i prelungesti valabilitatea, nu tine painea In frigider. Este o solutie, Intr-adevar, dar nu cea mai buna.
Miere. Nu se strica, deci nu este nevoie sa o tii la frigider.
Cafeaua. Daca o tii la temperatura scazuta, In ambalajul ei dar fara capac sau fara sa fie Inschis ermetic, risti sa bei cafeaua cu un gust alterat. In plus, aceasta absoarbe si alte mirosuri din frigider. Pastreaz-o la temperatura camerei.
Rosii. Pastrezi rosiile la rece, ca sa-si pastreze fermitatea si prospetimea? Este o alta greseala frecventa.
Ouale se tin la temperatura camerei, In cofrajul de carton In care au fost cumparate. Daca sunt lasate la rece, de exemplu, Intr-un vas deschis, coaja oualor tinde sa absoarba mirosurile celorlalte alimente, care le pot influenta gustul.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa: sanatate.bzi.ro