Tort Sacher - cea mai buna reteta austriaca de tort cu ciocolata!

Tort Sacher - cea mai buna reteta austriaca de tort cu ciocolata!
Tort Sacher - cea mai buna reteta austriaca de tort cu ciocolata!

Tortul Sacher este un desert austriac foarte gustos, o reteta speciala pentru toti membrii familiei tale!

 

Ingrediente
Pentru blat
150 g ciocolata amaruie
110 g zahar pudra
110 g zahar tos
6 oua
130 g unt
125 g faina
miezul de la un baton de vanilie
Pentru umplutura si glazura
300 g dulceata de caise
o cana de zahar
1/8
ml apa
200 g ciocolata
Mod de preparare
Topeste ciocolata amaruie pentru blat, la bain-marie.
Separa ouale in galbenusuri si albusuri.
Pune intr-un castron untul, adauga zaharul pudra si miezul de vanilie. Freaca-le bine cu mixerul. Adauga, pe rand, fiecare galbenus, in paralel cu cate putina ciocolata topita.
Bate albusurile spuma, adauga zaharul tos si incorporeaza-le in aluat. Pune compozitia intr-o forma de tort si bag-o la cuptor (15 minute cu usa la cuptor intredeschisa, si inca 40 cu ea inchisa).
Scoate-l, indeparteaza forma, lasa-l sa se raceasca si taie-l apoi in doua, pe orizontala.
Pune dulceata intr-o craticioara si incalzeaste-o putin, apoi umple cu ea foile si pastreaza putina si pentru a unge tortul deasupra.
Prepara glazura prin fierberea zaharului cu apa si adaugarea ciocolatei topite in prealabil. Amesteca bine pe foc, pana cand se ingroasa si toarn-o peste tort.
Sursa

Ingrediente

Pentru blat


150 g ciocolata amaruie
110 g zahar pudra
110 g zahar tos
6 oua
130 g unt
125 g faina
miezul de la un baton de vanilie

Pentru umplutura si glazura

300 g dulceata de caise
o cana de zahar
1/8

ml apa
200 g ciocolata

Mod de preparare

Topeste ciocolata amaruie pentru blat, la bain-marie.

Separa ouale in galbenusuri si albusuri.

Pune intr-un castron untul, adauga zaharul pudra si miezul de vanilie. Freaca-le bine cu mixerul. Adauga, pe rand, fiecare galbenus, in paralel cu cate putina ciocolata topita.

Bate albusurile spuma, adauga zaharul tos si incorporeaza-le in aluat.
Pune compozitia intr-o forma de tort si bag-o la cuptor (15 minute cu usa la cuptor intredeschisa, si inca 40 cu ea inchisa).

Scoate-l, indeparteaza forma, lasa-l sa se raceasca si taie-l apoi in doua, pe orizontala.

Pune dulceata intr-o craticioara si incalzeaste-o putin, apoi umple cu ea foile si pastreaza putina si pentru a unge tortul deasupra.
Prepara glazura prin fierberea zaharului cu apa si adaugarea ciocolatei topite in prealabil.
Amesteca bine pe foc, pana cand se ingroasa si toarn-o peste tort.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Gina Bradea, mesaj pentru urmăritorii care au judecat-o în momentul în care a fost în spital. “E cumplit ceea ce mi s-a întâmplat. Nu doresc să ajungeți pe patul unui spital.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

Alin Oprea a rupt tacerea la "Follow us" si a spus cati bani trimitea lunar la Londra fostei sale sotii, Larisa Uta: "Facand un calcul in aceasta perioada, media a fost de peste 4200 euro pe luna"

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies