Painea impletita in doua culori este o reteta veche! Pe langa faptul ca este delicioasa, se face si repede.
Ingrediente:
140 ml lapte
11 gr drojdie aproaspata
30 gr unt topit
40 gr zahar pudra
300 gr faina de grau
foarte putina sare
1 galbenus+ 1 ou
5 gr cacao pudra
5 g stafide
Mod de preparare:
1. Dizolva drojdia in lapte. Pune in amestec si zaharul pudra.
2.
3. Imparte aluatul in doua. Pe unul amesteca-l cu cacao.
4. Tranforma ambele bucati de aluat in doua turte de aceea marime.
5. Pune stafidele in mijlocul aluatului alb si impatureste-le bine. Lasa totul deoparte in jur de 30 de minute.
6. Ruleaza apoi ambele bucati ca sa le faci cat mai lungi. Impleteste-le.
7. Pune painea intr-o tava unsa cu putina untura, da-o cu un ou mixat si bag-o in cuptorul incins la 170-180 de grade Celsius.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro