Nucile aduc organismului un aport important de vitamine, proteine, minerale si fibre.
Ingrediente pentru foi:
– 3 oua
– 4 linguri de miere
– 4 linguri de zahar
– 1 lingurita amoniac stins in zeama de la 1 lamaie
– faina cat cuprinde pentru un aluat care sa se poata intinde
Se amesteca toate ingredientele, se obtine aluatul care se imparte in 6.
Se coc 6 foi patrate sau rotunde, intinse cat se poate de subtire, la foc mediu. Este mai simplu sa fie intinse pe dosul tavii unse si tapetate cu faina, pentru a nu rupe foile la mutarea pe tava.
Ingrediente pentru crema de nuci cu smantana:
– 400-500 g nuca macinata
– 500 ml smantana
– 10 linguri zahar pudra
– esenta de rom sau vanilie (dupa preferinta)
Se amesteca smantana
rece, luata din frigider cu zaharul fara sa fie batuta. Se adauga nucile si aromele si se umplu foile. Se poate decora cu frisca si nuci coapte. Se da la rece pana a doua zi.
Sursa: Curademiere.ro
Ingrediente pentru foi:
– 3 oua
– 4 linguri de miere
– 4 linguri de zahar
– 1 lingurita amoniac stins in zeama de la 1 lamaie
– faina cat cuprinde pentru un aluat care sa se poata intinde
Se amesteca toate ingredientele, se obtine aluatul
care se imparte in 6. Se coc 6 foi patrate sau rotunde, intinse cat se poate de subtire, la foc mediu. Este mai simplu sa fie intinse pe dosul tavii unse si tapetate cu faina, pentru a nu rupe foile la mutarea pe tava.
Ingrediente pentru crema de nuci cu smantana:
– 400-500 g nuca macinata
– 500 ml smantana
– 10 linguri zahar pudra
– esenta de rom sau vanilie (dupa preferinta)
Se amesteca smantana rece, luata din frigider cu zaharul fara sa fie batuta.
Se adauga nucile si aromele si se umplu foile. Se poate decora cu frisca si nuci coapte. Se da la rece pana a doua zi.
Sursa:
Curademiere.ro Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro