Tarte cu branza de capra si capsuni, dupa reteta lui Adi Hadean

Tarte cu branza de capra si capsuni, dupa reteta lui Adi Hadean
Tarte cu branza de capra si capsuni, dupa reteta lui Adi Hadean

Aceste tarte te vor cuceri imediat. Sunt gustoase si foarte interesante ca gust.

 

Aluat: 140 gr unt rece (taiat cuburi), 2 lingurite zahar, 1/4 lingurita sare, 160 gr faina  (ingrediente pentru 9 tarte, forme de diametru 10 cm)
Umplutura: 260 gr branza de capra (rulou sau crema),  20 gr unt, 50 gr spanac proaspat, 1 ceapa rosie (taiata fasii),  300 gr capsuni
Reductie de otet balsamic: 120 ml otet balsamic, 2 linguri zahar
a foc mediu, se amesteca otetul cu zaharul si se lasa pe foc cam 12 minute.
Trebuie sa ajunga la o consistenta de sirop gros, cand se raceste.
In timp ce otetul se transforma in sirop, se pregateste aluatul. Se amesteca faina cu zaharul si sarea, dupa care se incorporeaza 120 grame de unt in faina, fie cu degetele, fie cu robotul de bucatarie, pana capata un aspect nisipos. Se adauga 2 linguri de apa si se framanta pana se formeaza o bila.
Se presara faina pe o suprafata curata si se intinde aluatul cat mai subtire. Se decupeaza cercuri cu paharul sau forma de biscuiti. Eu am mai intins si fiecare cerc, ca sa fie cat mai subtire. Se tapeteaza formele cu unt, se acopera cu aluat si se inteapa cu o furculita pe toata suprafata. Se dau la cuptor 15 – 20 minute, la 180 de grade.
La foc mic, se soteaza ceapa in unt, cam 7 minute, pana se inmoaie si capata o culoare de caramel.
Se adauga spanacul si se lasa pe foc inca 3 minute.
De indata ce s-au racit tartele, se acopera cu un strat de branza, urmat de ceapa si spanac si feliute de capsuni dulci. Se stropeste cu reductia de otet balsamic.
Sursa

Aluat: 140 gr unt rece (taiat cuburi), 2 lingurite zahar, 1/4 lingurita sare, 160 gr faina  (ingrediente pentru 9 tarte, forme de diametru 10 cm)

Umplutura: 260 gr branza de capra (rulou sau crema),  20 gr unt, 50

gr spanac proaspat, 1 ceapa rosie (taiata fasii),  300 gr capsuni

Reductie de otet balsamic: 120 ml otet balsamic, 2 linguri zahar

La foc mediu, se amesteca otetul cu zaharul si se lasa pe foc cam 12 minute. Trebuie sa ajunga la o consistenta de sirop gros, cand se raceste.

In timp ce otetul se transforma in sirop, se pregateste aluatul.
Se amesteca faina cu zaharul si sarea, dupa care se incorporeaza 120 grame de unt in faina, fie cu degetele, fie cu robotul de bucatarie, pana capata un aspect nisipos. Se adauga 2 linguri de apa si se framanta pana se formeaza o bila. Se presara faina pe o suprafata curata si se intinde aluatul cat mai subtire. Se decupeaza cercuri cu paharul sau forma de biscuiti. Eu am mai intins si fiecare cerc, ca sa fie cat mai subtire.
Se tapeteaza formele cu unt, se acopera cu aluat si se inteapa cu o furculita pe toata suprafata. Se dau la cuptor 15 – 20 minute, la 180 de grade.

La foc mic, se soteaza ceapa in unt, cam 7 minute, pana se inmoaie si capata o culoare de caramel. Se adauga spanacul si se lasa pe foc inca 3 minute.

De indata ce s-au racit tartele, se acopera cu un strat de branza, urmat de ceapa si spanac si feliute de capsuni dulci.
Se stropeste cu reductia de otet balsamic.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Pentru că i s-a cerut, Andreea Bănică pune în aplicare! Vedeta a pregătit o rețetă delicioasă de varză călită cu ciolan. "Bag toată compoziția la cuptor să se rumenească pentru 20-25 de minute!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies