Prajitura "Visinica"! Cea mai pufoasa reteta, ca la mama acasa!

Prajitura
Prajitura "Visinica"! Cea mai pufoasa reteta, ca la mama acasa!

Aceasta este cea mai simpla reteta de prajitura cu visine, gata imediat si foarte pufoasa.

 

Ingrediente:
500 gr visine
8 linguri cu varf faina
8 oua
300 gr zahar
4 linguri ulei
o fiola esenta de vanilie
coaja rasa de la o portocala
2 plicuri praf de copt (de preferat cu sofran)
un praf sare
o lingura zeama de portocala
Mod de preparare:
Spala
visinele si scoate-le samburii. Lasa-le apoi intr-o sita la scurs. Bate albusurile spuma tare, imperuna cu un praf de sare. Incorporeaza apoi zaharul treptat continuand sa mixezi pana cand acesta se topeste. Adauga apoi galbenusurile, pe rand. Incorporeaza apoi cate o lingura de faina iar la final cate o lingura de ulei.
La final adauga praful de copt, esenta de vanilie si coaja de portocala.
Dupa ce totul s-a incorporat foarte bine, adauga o lingura de suc de portocale si amesteca usor, cu ajutorul unei spatule. Toarna compozitia in tava. Intr-o farfurie adauga putina faina. Inainte de a pune visinele peste prajitura, tavaleste-le cu partea taiata in faina. Asaza visinele peste blat cu partea pudrata in jos.
Coace prajitura la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de 30-40 de minute, sau pana cand devine aurie la suprafata si este bine patrunsa in interior.
Inainte de a servi prajitura las-o sa se raceasca foarte bine, la temperatura camerei. Tai-o cubulete, sau romburi si presar-o cu zahar pudra la suprafata.
Sursa

Ingrediente:

500 gr visine
8 linguri cu varf faina
8 oua
300 gr zahar
4 linguri ulei
o fiola esenta de vanilie
coaja rasa de la o portocala
2 plicuri praf de copt (de preferat cu sofran)
un praf sare
o lingura zeama de portocala

Mod

de preparare:


Spala visinele si scoate-le samburii. Lasa-le apoi intr-o sita la scurs. Bate albusurile spuma tare, imperuna cu un praf de sare. Incorporeaza apoi zaharul treptat continuand sa mixezi pana cand acesta se topeste. Adauga apoi galbenusurile, pe rand. Incorporeaza apoi cate o lingura de faina iar la final cate o lingura de ulei.

La final adauga praful de copt, esenta de vanilie si coaja de portocala.
Dupa ce totul s-a incorporat foarte bine, adauga o lingura de suc de portocale si amesteca usor, cu ajutorul unei spatule. Toarna compozitia in tava. Intr-o farfurie adauga putina faina. Inainte de a pune visinele peste prajitura, tavaleste-le cu partea taiata in faina. Asaza visinele peste blat cu partea pudrata in jos.

Coace prajitura la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de 30-40 de minute, sau pana cand devine aurie la suprafata si este bine patrunsa in interior.


Inainte de a servi prajitura las-o sa se raceasca foarte bine, la temperatura camerei. Tai-o cubulete, sau romburi si presar-o cu zahar pudra la suprafata.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies