Cred ca toata lumea a observat ca fundul sticlelor de vin este diferit fata de alte sticle. Daca nu ai observat pana acum, ia o sticla de vin si uita-te……vei gasi o mica "impingere spre interiorul sticlei, o gropita".
Mai jos gasesti cateva argumente care iti vor fi de folos:
1. Cu ajutorul ei se serveste mai usor vinul. Tinand sticla din partea de jos, asa cum o fac chelnerii in restaurantele de lux. Acea adancitura este locul perfect pentru degetul mare.de la mana.
2. Retin sedimentele din vin. Unghiul adanciturii de pe fundul sticlei creaza un spatiu ingust, unde sedimentele sunt colectate, in apropierea bazei.
3. Ajuta vinul sa se raceasca mai repede. Punt-urile maresc suprafata de contact intre sticla si vin. Acest lucru ar putea face ca vinul din interiorul sticlei sa se raceasca mai repede.
4. Il ajuta sa fie mai rezistent la presiune. O poveste spune ca, in timpul cele mai vechi timpuri, cand sticlele erau de proasta calitate, aceste adancituri puternice ajutau vinurile spumante sa reziste mai bine la presiunea.
5. Face mai usoara stivuirea sticlelor de vin. Modul traditional de stivuire a sticlelor este “cu dopul in jos”, astfel incat gatul unei ticle s-ar odihni in gropita celei de mai jos.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa: socialnewstoday