Acest desert este simplu si elegant. Gustul de scortisoara se imbina perfect cu aroma de ciocolata.
Ingrediente
Pentru crutoane
400g briose
150g unt sarat, topit
100g zahar brun
1 lingurita scortisoara
Pentru supa
500ml lapte
500ml de smantana pentru frisca
400g ciocolata neagra
1 lingura faina de porumb
1 lingura pudra de cacao
2 galbenusuri de ou
50ml lapte
Mod
de preparare
Pentru crutoane
Taie briosele in cubulete cu latura de 2 centimetri. Inmoaie-le in untul topit, apoi tavaleste-le prin zahar si scortisoara.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade si une crutoanele intr-o tava, pe hartie de copt. Coace timp de 8 minute, pana cand devin crocante.
Pentru supa
Incalzeste laptele si smantana intr-o tigaie mare pana cand totul incepe sa fiarba.
Pune intr-un vas pudra de cacao, faina de porumb si galbenusurile, alaturi de 50ml de lapte rece si amesteca pana cand se formeaza o pasta. Adauga pasta in supa calda si bate in continuae, pana se ingroasa.
Serveste supa intr-un vas cald cu crutoane deasupra.
sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro