Afectiunea de care sufera in tacere multe femei! Afla de ea inainte sa fie prea tarziu

Afectiunea de care sufera in tacere multe femei! Afla de ea inainte sa fie prea tarziu
Afectiunea de care sufera in tacere multe femei! Afla de ea inainte sa fie prea tarziu

Afectiunea poate aparea la femeile de toate varstele si etniile, indiferent de educatie, tipul de piele, preferinte sexuale sau starea relatiei.

Circa 16% dintre femei au dureri vulvare care dureaza mai mult de trei luni, ceea ce inseamna ca pot suferi de o afectiune numita Vulvodinita sau Vulvodynia.

Durerea poate fi puternica si este frecvent descrisa ca o senzatie de injunghiere, ardere sau fierbinteala. Durerea poate fi provocata de atingerea hainelor sau poate fi constanta. Vulvodinia poate avea un impact grav asura sanatatii feminine.

Vulva se refera la organele genitale externe ale femeilor: clitorisul, labiile, deschiderea vaginala si glandele Bartholin, care asigura lubrifiantul natural pentru vagin.

Vulva are o bogata acoperire nervoasa si ofera placere atunci cand este stimulata in mod corespunzator. Vulva nu se extinde la nivelul vaginului, care se afla in interior.

Sufixul "dynia" sau ”dinita” se refera la durere. Asa ca vulvodinia sau vulvodinita inseamna literalmente "vulva dureroasa". Daca aveti dureri la nivelul vulvei, oriunde, de la clitoris la anus si la nivelul labiilor si nu exista nici un semn clar de infectie in curs de dezvoltare, atunci aveti vulvodinita.


Trei din 20 de femei vor dezvolta vulvodinita la un moment dat. De multe ori durerea este provocata de lenjeria de corp, pozitia de sezut sau folosirea tampoanelor interne.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Sursa: descopera.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Activitățile pe care le face Cristina Bâtlan pentru o viață fericită: „Relaţiile toxice, sursele de știri negative, conflictele inutile le elimin.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, mesaj subtil dupa acuzațiile Larisei Uță: "Copiii lui! “Biologici” sau nu, nici nu contează..."

VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies