Aceasta prajitura se face rapid si este foarte delicioasa. Iata cum se prepara.
Ingrediente
Ciocolata neagra- 100 g (pentru topping)
Lapte- 5 linguri
Margarina- 1 cub (250 g)
Nuci- 300 g
Oua- 3
Praf de copt- 1 linguriţa
Smantana- 1/2 pahar cu smantana 30%
Zahar- 4/5
Faina- un pahar si 1/2 (250 g)
Mod de preparare
Triaza nucile. Pastreaza cateva dintre ele pentru decorare, restul taie-le sau piseaza-le intr-un blender.
Amesteca margarina Rama cu zahar. Amesteca faina cu praful de copt. Adauga ouale si faina alternativ in amestecul de margarina Rama. In cele din urma, adauga nucile taiate si laptele. Amesteca totul impreuna.
Pune aluatul intr-o tava dreptunghiulara (22x28 cm) unsa cu margarina Rama si acopera apoi cu hartie de copt. Coace timp de aproximativ 45 de minute la 180 ° C.
Toarna smantana in cratiţa si adauga ciocolata faramiţata. Incalzeste amestecul pana cand topping-ul devine neted si gros. Toarna-l peste prajitura rece. Pofta buna!
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro