Prajitura "Spaniola" - o reteta ca la cofetarie! Simpla si rapida!

Prajitura
Prajitura "Spaniola" - o reteta ca la cofetarie! Simpla si rapida!

Acest desert are blat de bezea si creme delicioase, de vanilie si cacao.

 

Ingrediente
Zahar- 5 linguri (pentru blat I)+ 8 linguri (pentru crema)
Faina- 5 linguri (pentru blat I)+ 2 linguri (pentru crema)
Praf de copt- 1/2 lingurita (pentru blat I)
Cacao- 2 linguri (pentru blat I)+ 2 linguri (pentru crema)
Apa- 2 linguri (pentru blat I)
Oua- 5 (pentru blat I)
Sare- 1 praf (pentru blat I)
Albuş
de ou- 8 (pentru blat II – blat de bezea)
Zahar pudra- 400 g (pentru blat II – blat de bezea)
Otet- 1 lingura (pentru blat II – blat de bezea)
Galbenuş de ou- 8 (pentru crema)
Budinca de vanilie- 1 plic (pentru crema)
Lapte- 500 ml (pentru crema)
Margarina Rama Maestro- 200 g (pentru crema)
Frisca vegetala- 1/2 kg (pentru glazura)
Ciocolata
de menaj- 50 g (pentru glazura)
Pregatesti blatul I astfel: bati 5 albusuri cu 5 linguri de zahar, putina sare si cu 2 linguri de apa. Adaugi 5 galbenusuri, 5 linguri faina, 2 linguri cacao si ½ lingurita praf de copt. Amesteci usor pâna se incorporeaza toate ingredientele. Tapetezi o tava cu hârtie de copt si torni compozitia.
Pregatesti blatul II, de bezea, astfel: bati cele 8 albusuri cu 400 g zahar pudra si cu 1 lingura de otet.
Dupa ce ai batut bine, torni compozitia in aceeasi tava in care ai copt si primul blat, tapetata cu hârtie de copt.
Pregatesti crema astfel: freci galbenusurile cu 8 linguri de zahar, 1 plic de budinca de vanilie, 2 linguri de faina si cu ½ l lapte. Pui totul sa fiarba pe baie de aburi pâna se ingroasa. Lasi sa se raceasca, apoi adaugi margarina frecata spuma.
Împarti crema in 2 parti, iar intr-o parte adaugi 2 linguri de cacao.
Asamblezi prajitura asa: blat I, crema de vanilie, blat bezea, crema de cacao si frisca vegetala. Peste frisca razi ciocolata de menaj.
Sursa

Ingrediente

Zahar- 5 linguri (pentru blat I)+ 8 linguri (pentru crema)
Faina- 5 linguri (pentru blat I)+ 2 linguri (pentru crema)
Praf de copt- 1/2 lingurita (pentru blat I)
Cacao- 2 linguri (pentru blat I)+ 2 linguri

(pentru crema)
Apa- 2 linguri (pentru blat I)
Oua- 5 (pentru blat I)
Sare- 1 praf (pentru blat I)
Albuş de ou- 8 (pentru blat II – blat de bezea)
Zahar pudra- 400 g (pentru blat II – blat de bezea)
Otet- 1 lingura (pentru blat II – blat de bezea)
Galbenuş de ou- 8 (pentru crema)
Budinca de vanilie- 1 plic (pentru crema)
Lapte- 500 ml (pentru crema)
Margarina Rama Maestro- 200 g (pentru crema)
Frisca vegetala- 1/2
kg (pentru glazura)
Ciocolata de menaj- 50 g (pentru glazura)

Pregatesti blatul I astfel: bati 5 albusuri cu 5 linguri de zahar, putina sare si cu 2 linguri de apa. Adaugi 5 galbenusuri, 5 linguri faina, 2 linguri cacao si ½ lingurita praf de copt. Amesteci usor pâna se incorporeaza toate ingredientele. Tapetezi o tava cu hârtie de copt si torni compozitia.

Pregatesti blatul II, de bezea, astfel: bati cele 8 albusuri cu 400 g zahar pudra si cu 1 lingura de otet.
Dupa ce ai batut bine, torni compozitia in aceeasi tava in care ai copt si primul blat, tapetata cu hârtie de copt.

Pregatesti crema astfel: freci galbenusurile cu 8 linguri de zahar, 1 plic de budinca de vanilie, 2 linguri de faina si cu ½ l lapte. Pui totul sa fiarba pe baie de aburi pâna se ingroasa. Lasi sa se raceasca, apoi adaugi margarina frecata spuma. Împarti crema in 2 parti, iar intr-o parte adaugi 2 linguri de cacao.

Asamblezi prajitura asa: blat I, crema de vanilie, blat bezea, crema de cacao si frisca vegetala. Peste frisca razi ciocolata de menaj.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies