Pariziene cu vanilie si lamaie, o reteta delicioasa! Trebuie sa o faci macar o data.
Ingrediente:
1 ou
Pentru aluat:
375 gr faina cernuta
5 gr drojdie uscata
75 gr zahar
2-3 linguri de lapte praf
40 gr unt topit
cateva linguri de lapte
1 ou mic
195 ml de apa
un varf de cutit de sare
Pentru crema:
350 ml lapte
2 galbenusuri
puti amidon de porumb
4 linguri zahar
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1 plic de zahar vanilinat
40 g unt
50 gr migdale macinate
1
Mod de preparare:
Aluat:
1. Amesteca toate ingredientele uscate (faina, lapte praf, drojdie, zahar, sare).
2. Bate oul cu o furculita si amesteca-l cu apa.
3. Pune treptat peste ou mixul cu faina si untul. Framanta aluatul, acopera-l si lasa-l intr-un loc caldut vreo 2 ore.
Crema:
4. Dizolva amidonul in lapte, apoi adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vanilinat si coaja de lamaie.
5. Pune compozitia pe foc mediu, amestecand constant.
6. Cand incepe sa se ingroase, ia de pe foc.
Asamblare:
7. Imparte aluatul in mai multe bucati si trece cu sucitorul peste ele de cateva ori.
8. Pune crema pe marginea fiecarei foi de aluat si ruleaza.
9. Pune rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unge cu oul batut si baga-le in cuptorul incins la 180 de grade Celsius. Sunt gata cand prind o culoare rumena.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Sursa: culinar.ro