Aceasta reteta de invartita este incredibil de gustoasa si se prepara rapid.
Framanta un aluat din 400 g faina aleasa, buna, cu un ou, 250 ml de apa caldicica, unt cat o nuca mare. Framanti bine, bine, pana face basicute, apoi inveleste-o cu un servet si cu o blana (scandura de lemn- n.n.) incalzita si-o lasa sa seaza o jumatate de ceas.
Curata mere cretesti de coaja si le taie maruntel.
Asterne o fata de panza peste o masa mare, presar-o cu faina si intinde coca cu mainile peste dansa, ca tulpanu de subtire; apoi intinde umplutura
binisor pe deasupra; taie marginile cele groase. Apuca panza, la un capatai; ridica-l in sus, da drumul cochii, ca sa se infasoare, strange-o in chipul melcului si pune-o intr-o tingire bine unsa, pe jaratec. Pune-i un capac intins si deasupra jaratec si las-o sa se coaca o jumatate de ceas. Da-o cu zahar presarat la masa.
Sursa
Framanta un aluat din 400 g faina aleasa, buna, cu un ou, 250 ml de apa caldicica, unt cat o nuca mare.
Framanti bine, bine, pana face basicute, apoi inveleste-o cu un servet si cu o blana (scandura de lemn- n.n.) incalzita si-o lasa sa seaza o jumatate de ceas.
Curata mere cretesti de coaja si le taie maruntel.
Asterne o fata de panza peste o masa mare, presar-o cu faina si intinde coca cu mainile peste dansa, ca tulpanu de subtire; apoi intinde umplutura binisor pe deasupra; taie marginile cele groase.
Apuca panza, la un capatai; ridica-l in sus, da drumul cochii, ca sa se infasoare, strange-o in chipul melcului si pune-o intr-o tingire bine unsa, pe jaratec. Pune-i un capac intins si deasupra jaratec si las-o sa se coaca o jumatate de ceas. Da-o cu zahar presarat la masa.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro