Cu aceasta reteta culinara de prajitura bogata, aromata si care respira ciocolata prin fiecare por, va asigur ca "a manca prea multa ciocolata" va primi o noua definitie!
Ingrediente
300 gr ciocolata (va recomand ciocolata amaruie, cu multa cacao)
100 gr unt
3 oua mari
200 gr zahar
un varf de cutit de sare (pentru a accentua gustul ciocolatii)
esenta de vanilie
120 gr faina
Mod de preparare
Tocati ciocolata cubulete si jumatate din cantitate (aprox 150 gr) topiti-o impreuna cu untul.
Intre timp bateti oul cu zaharul, sarea si vanilia. Adaugati ciocolata si apoi treptat si amestecand mereu- faina.
Cand ati incorporat toata faina in aluat, adaugati restul de ciocolata ramasa cubulete.
Turnati aluatul intr-o tava micuta si dati la cuptorul incins pana cand deasupra se formeaza o crusta subtire si daca apasati cu degetul usor va ramane amprenta.
Lasati prajitura sa se raceasca si apoi o puteti taia cuburi si sa o serviti.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro