Si tu poti avea o bucatarie ca cele din revistele de design interior daca pui in aplicare cateva sfaturi foarte utile.
Stim ca iti doresti o bucatarie ca in povesti. Cu toate acestea, nu intotdeauna avem la dispozitie spatiul mult visat. Fiecare persoana poate face, insa, cateva modificari in propria bucatarie pentru a creste la maximum utilitatea spatiului, confortul si aspectul celei mai indragite incaperi a locuintei.
Iata cum ar trebui sa arate si cum poti avea una dintre cele mai frumoase bucatarii:
1. Inspira-te din cele mai reusite proiecte
Uneori, designerii de interior fac minuni atunci cand amenajeaza o bucatarie, iar primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te inspiri
2.„Intinde” mobilierul pe verticala
Mobilierul pentru bucatariile de dimensiuni mici este, de obicei, facut la comanda. Daca nu ai cumparat deja mobilierul, este important sa alegi dulapurile si rafturile care sa poata fi montate cat mai sus pe perete. Fiecare spatiu care ramane gol este un spatiu irosit. Deasupra rafturilor, spatiul poate fi completat cu cateva cutii in care sa tii ustensilele sau obiectele pe care le folosesti foarte rar.
Pastreaza la indemana doar obiectele de care ai nevoie in fiecare zi.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
3. Alege culorile deschise
O bucatarie de mici dimensiuni este mult mai bine pusa in valoare de culorile deschise, care creeaza senzatia de spatiu. In plus, mobilierul deschis la culoare contrasteaza uimitor de bine cu o podea inchisa la culoare.
Daca iubesti culorile aprinse, poti alege cateva accesorii de bucatarie cu ajutorul carora sa iti pui in valoare gusturile cromatice.4. Opteaza pentru aparate electrocasnice incorporabile
Aparatele electrocasnice incorporabile sunt foarte utile intr-o bucatarie mica. Un aragaz poate ocupa destul de mult spaţiu, în vreme ce o plită şi un cuptor incorporabile vor ajuta foarte mult la economisirea spaţiului, dar si la crearea unui design interior reusit.
5. Depoziteaza cat mai multe lucruri pe verticala
Rafturile si dulapurile suspendate iti vor oferi mult mai mult spatiu de depozitare.
6. Fa un inventar al obiectelor inainte de a cumpara mobila
Inainte de a cumpara mobila de bucatarie, fa un inventar detaliat al obiectelor pe care le detii. In acest fel vei sti cat de incapatoare trebuie sa fie mobila de bucatarie si de cate dulapuri ai mai avea nevoie. Ai putea constata ca nu ai nevoie de corpuri de mobilier mai mari, ci de mai multa ordine in lucrurile tale. In acest fel te vei putea axa mai mult pe partea estetica decat pe marime atunci cand alegi mobila de bucatarie.
Foto: shutterstock.com/Goran Bogicevic