Prajitura "Noire"! Un deliciu de ciocolata, fara COACERE

Prajitura
Prajitura "Noire"! Un deliciu de ciocolata, fara COACERE

Prajitura "Noire" este un desert delicios cu foarte mult gust de ciocolata! Mai muolt, se face rapid pentru ca nu are nevoie de coacere.

Ingrediente

200 g ciocolată cu lapte
150 margarină Unirea
150 g biscuiţi cu ciocolată
250 ml frişcă lichidă
2 linguri cu cacao neagră
1 lingură cu zahăr pudră vanilat
15 g gelatină
3 linguri lichior de ciocolată

Glazura:

50 g ciocolată
50 ml frişcă lichidă

Mod de preparare

Punem la topit la microunde 75 g margarină.

Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu margarina topită. Compoziţia rezultată o punem pe fundul unei forme de chec tapetată cu folie de plastic. Se dă la frigider.

Ciocolata ruptă în bucăţele se pune la topit în 50 ml frişcă lichidă. Când e gata se dă deoparte şi se adaugă restul de margarină netopită, zahărul pudră, restul de 200 ml frişca nebătută, cacaoa şi lichiorul de ciocolată. Se amestecă bine.


Gelatina se pune la hidratat în 100 ml apă rece. Se pune apoi la foc mic până se dizolvă complet. Se răcoreşte şi se adaugă peste compoziţia de ciocolată. Se amestecă bine totul şi se toarnă în formă peste stratul de biscuiţi. Se dă forma la rece pentru câteva ore după care se glazurează cu crema obţinută din ciocolată topită în frişcă şi cu fructe sau alt decor la alegere.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Sursa



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Activitățile pe care le face Cristina Bâtlan pentru o viață fericită: „Relaţiile toxice, sursele de știri negative, conflictele inutile le elimin.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, mesaj subtil dupa acuzațiile Larisei Uță: "Copiii lui! “Biologici” sau nu, nici nu contează..."

VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies