Cea mai gustoasa reteta de chiftelute de naut, ca la Muntele Athos!

Cea mai gustoasa reteta de chiftelute de naut, ca la Muntele Athos!
Cea mai gustoasa reteta de chiftelute de naut, ca la Muntele Athos!

Reţeta vine chiar din Muntele Athos, de la Manastirea Simonopetra.

 

Ai trebuinta de: 500 g naut boabe, 4 catei de usturoi, o ceapa mare, o legatura de patrunjel verde, o lingurita de seminte de chimen, 150 g faina, doua oua, piper, ulei de masline.
Pune la inmuiat boabele de naut timp de 12 ore, schimbind apa de cel putin trei ori. Fierbe apoi boabele de naut cu apa multa timp de doua ore si jumatate (ori mai mult, daca este ne­voie, pina ce s-au inmuiat).
Pune-le intr-o strecuratoare, lasa-le la scurs, apoi pa­seaza-le prin strecuratoare sau freaca-le in mojar (adunind si aruncind cojile de naut care se separa). Pentru a usura aceasta parte a prepararii, poti folosi naut din conserva, pe care doar il mixezi. Adauga usturoiul zdrobit, ceapa taiata foarte marunt, patrunjelul taiat de asemenea marunt, chimenul (e indicat sa fie macinat in mojar, in prealabil), faina si piperul. Se bat ouale cu telul, apoi se incorporeaza, obtinindu-se un aluat care se da la rece pentru 15-20 de minute.
Se incalzeste uleiul. Se modelea­za din aluat chiftele de ­dimensiunea dorita, care se prajesc pe ambele parti in uleiul incins.
Sursa

Ai trebuinta de: 500 g naut boabe, 4 catei de usturoi, o ceapa mare, o legatura de patrunjel verde, o lingurita de seminte de chimen, 150 g faina, doua oua, piper, ulei de masline.

Pune la inmuiat boabele de naut timp de 12 ore, schimbind apa de cel putin trei ori.

Fierbe apoi boabele de naut cu apa multa timp de doua ore si jumatate (ori mai mult, daca este ne­voie, pina ce s-au inmuiat). Pune-le intr-o strecuratoare, lasa-le la scurs, apoi pa­seaza-le prin strecuratoare sau freaca-le in mojar (adunind si aruncind cojile de naut care se separa). Pentru a usura aceasta parte a prepararii, poti folosi naut din conserva, pe care doar il mixezi. Adauga usturoiul zdrobit, ceapa taiata foarte marunt, patrunjelul taiat de asemenea marunt, chimenul (e indicat sa fie macinat in mojar, in prealabil), faina si piperul.
Se bat ouale cu telul, apoi se incorporeaza, obtinindu-se un aluat care se da la rece pentru 15-20 de minute. Se incalzeste uleiul. Se modelea­za din aluat chiftele de ­dimensiunea dorita, care se prajesc pe ambele parti in uleiul incins.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies