Reţeta vine chiar din Muntele Athos, de la Manastirea Simonopetra.
Ai trebuinta de: 500 g naut boabe, 4 catei de usturoi, o ceapa mare, o legatura de patrunjel verde, o lingurita de seminte de chimen, 150 g faina, doua oua, piper, ulei de masline.
Pune la inmuiat boabele de naut timp de 12 ore, schimbind apa de cel putin trei ori. Fierbe apoi boabele de naut cu apa multa timp de doua ore si jumatate (ori mai mult, daca este nevoie, pina ce s-au inmuiat).
Pune-le intr-o strecuratoare, lasa-le la scurs, apoi paseaza-le prin strecuratoare sau freaca-le in mojar (adunind si aruncind cojile de naut care se separa). Pentru a usura aceasta parte a prepararii, poti folosi naut din conserva, pe care doar il mixezi. Adauga usturoiul zdrobit, ceapa taiata foarte marunt, patrunjelul taiat de asemenea marunt, chimenul (e indicat sa fie macinat in mojar, in prealabil), faina si piperul. Se bat ouale cu telul, apoi se incorporeaza, obtinindu-se un aluat care se da la rece pentru 15-20 de minute.
Se incalzeste uleiul. Se modeleaza din aluat chiftele de dimensiunea dorita, care se prajesc pe ambele parti in uleiul incins.
Sursa
Ai trebuinta de: 500 g naut boabe, 4 catei de usturoi, o ceapa mare, o legatura de patrunjel verde, o lingurita de seminte de chimen, 150 g faina, doua oua, piper, ulei de masline.
Pune la inmuiat boabele de naut timp de 12 ore, schimbind apa de cel putin trei ori.
Fierbe apoi boabele de naut cu apa multa timp de doua ore si jumatate (ori mai mult, daca este nevoie, pina ce s-au inmuiat). Pune-le intr-o strecuratoare, lasa-le la scurs, apoi paseaza-le prin strecuratoare sau freaca-le in mojar (adunind si aruncind cojile de naut care se separa). Pentru a usura aceasta parte a prepararii, poti folosi naut din conserva, pe care doar il mixezi. Adauga usturoiul zdrobit, ceapa taiata foarte marunt, patrunjelul taiat de asemenea marunt, chimenul (e indicat sa fie macinat in mojar, in prealabil), faina si piperul.
Se bat ouale cu telul, apoi se incorporeaza, obtinindu-se un aluat care se da la rece pentru 15-20 de minute. Se incalzeste uleiul. Se modeleaza din aluat chiftele de dimensiunea dorita, care se prajesc pe ambele parti in uleiul incins.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro