Mai saraca in grasimi fata de salata de vinete obisnuita, este aproape lipsita de colesterol dar bogata in gust.
Ingrediente:
1,5 kilograme vinete de dimensiuni medii
300 ml iaurt gras
3 catei de usturoi
1 lingura marar tocat
1 lingura patrunjel tocat
1 lingura zeama de lamaie
sare
piper
Preparare:
Puneti iaurtul la scurs cu 6 ore inainte de
Coaceti vinetele pe plita sau in cuptor pana li se innegreste coaja si se inmoaie.
Treceti vinetele pe sub jet de apa rece si indepartati-le coaja. Lasaţi-le la scurs de zeama amaruie.
Tocati vinetele cu un satar de lemn.
Curatati si razuiti fin usturoiul.
Extrageti zeama de lamaie. Tocati verdeata.
Amestecati miezul vinetelor cu iaurtul, zeama de lamaie, verdeata, sare si piper dupa gust.
Introduceti salata de vinete la rece.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro