Iti place carnea de porc? Invata sa prepari o reteta delicioasa ca la mama acasa.
Instructiuni
1 kg ceafa de porc
250 g slanina de porc
sare
piper
500 g cartofi noi
500 g ciuperci champignon
5-6 ardei capia
5-6 mere ionatane
2-3 ardei iuti
crengute de salvie
1 legatura marar
4-5 cepe
5-6 graunti de usturoi
ulei de masline
200 g smantana
Mod de preparare
Se portioneaza ceafa de porc, se condimenteaza cu sare si piper si se trage la tigaie in putin ulei de masline, pe ambele parti, pana cand prinde o
Se aseaza apoi intr-o tava de aragaz.Ceapa se taie in sferturi si se trage si ea la tigaie, doar pana incepe sa prinda un usor gust de ceapa caramelizata. Se aseaza peste carnea din tava.
Se adauga crengute de salvie, rondele e ardei iute si graunti de usturoi.
Slanina se taie in cuburi, se topeste usor intr-un vas pe foc si se adauga peste carnea din tava.Se
Cartofii, se spala bine si se coc pe sare grunjoasa.Ardeii capia se trag la tigaie in putin ulei de masline incat sa ramana usor crocanti.
Ciupercile se trag usor la tigaie in putin ulei de masline, fara sare. Sarea se va presara la final.Merele se coc putin incat sa nu se patrunda suficient, ci doar la suprafata.
Se servesc toate aceste ingrediente, cu friptura romantica si un sos preparat din smantana 1-2 graunti de usturoi si marar tocat marunt.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro