Testul simplu care iti spune cat de sanatoasa esti! Incearca trucul asta!

Testul simplu care iti spune cat de sanatoasa esti! Incearca trucul asta!
Testul simplu care iti spune cat de sanatoasa esti! Incearca trucul asta!

Oamenii de stiinta si specialistii din domeniul sanatatii sunt de parere ca activitatile zilnice pot prezice starea de sanatate pe termen lung, mai ieftin si mai simplu decat un RMN sau o analiza de sange.

 

Sa te asezi pe jos si sa te ridici singur pare usor, insa multe persoane nu reusesc sa duca la capat aceasta sarcina simpla, mai ales fara sa se ajute de maini si genunchi.
Incearca, sa vezi cum te descurci. Daca nu poti sa te asezi sau sa te ridici singur prezinti un risc ridicat de moarte prematura.
In cadrul unui studiu brazilian, 2002 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 51 si 80 de ani au fost tinuti sub observatie pe o perioada de circa 6,3 ani, iar
cei care s-au ajutat de maini si genunchi pentru a se ridica (indiferent ca erau de varsta mijlocie sau avansata) au fost de sapte ori mai predispusi sa moara in decurs de sase ani decat cei care s-au ridicat fara sprijin.
“Se stie ca o forma fizica aerobica buna este strans legata de supravietuire,” a spus autorul studiului, Claudio Gil Soares de Araújo, profesor la Universitatea Gama Filho din Rio de Janeiro, “insa studiul nostru arata ca si mentinerea unui nivel ridicat de flexibilitate a corpului, rezistenta musculara si coordonare au o influenta favorabila asupra
sperantei de viata.”
Sursa

Sa te asezi pe jos si sa te ridici singur pare usor, insa multe persoane nu reusesc sa duca la capat aceasta sarcina simpla, mai ales fara sa se ajute de maini si genunchi.

Incearca, sa vezi cum te descurci. Daca nu poti sa te asezi sau sa te ridici singur prezinti un risc ridicat de moarte prematura.In

cadrul unui studiu brazilian, 2002 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 51 si 80 de ani au fost tinuti sub observatie pe o perioada de circa 6,3 ani, iar cei care s-au ajutat de maini si genunchi pentru a se ridica (indiferent ca erau de varsta mijlocie sau avansata) au fost de sapte ori mai predispusi sa moara in decurs de sase ani decat cei care s-au ridicat fara sprijin.


“Se stie ca o forma fizica aerobica buna este strans legata de supravietuire,” a spus autorul studiului, Claudio Gil Soares de Araújo, profesor la Universitatea Gama Filho din Rio de Janeiro, “insa studiul nostru arata ca si mentinerea unui nivel ridicat de flexibilitate a corpului, rezistenta musculara si coordonare au o influenta favorabila asupra sperantei de viata.” 

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Paste cu sos pesto. Un gust absolut deosebit, atunci când sosul este pregătit direct în casă!

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Horoscop de weekend, 19-20 octombrie 2024: Zodia care o să îndure adevărate drame și greutăți. Această durere îi „pune capac”, ajungând în pragul disperării

Mini tort cu dulceață de vișine. Va impresiona și cel mai pretențios degustător!

Patrick și Bianca, apariție inedită pe Internet! Fotografia cu cei doi a adunat mii de aprecieri și comentarii de la fani: „Cel mai frumos cuplu al momentului”

VIDEO Liam Payne a murit! Celebrul cântăreț a căzut de la etajul al treilea al unui hotel din Buenos Aires


Cookies