Porumbul dulce si tanar are o culoare galben-aprinsa si boabele asemenea unor balonase umflate, nici o zbarcitura. Il puteti testa si cu unghia, taind o granula. Daca iese suc albicios (laptele), atunci e in lapte.
Ingrediente
4 bucati de porumb in lapte acoperit cu panuse
~10g unt
apa
sare
Mod de preparare
Se curata bucatile de porumb de panuse si matase si li se rup varfurile fara boabe. La fundul unei cratite se arunca matasea scoasa de pe porumb si se acopera cu jumatate din panuse.
Pe deasupra se aranjeaza bucatile de porumb, care daca sunt prea lungi se rup in doua. La suprafata se acopera cu restul de panuse, se toarna apa cat acopera toti porumbii si se pune la foc. Din momentul fierberii se reduce focul si se lasa sa fiarba 45 minute. Dupa ce se ia cratita de pe aragaz porumbii trebuie lasati in apa inca pentru 15-20 minute.
Inainte de a-i servi se scot porumbii din apa, se ung cu unt si se sareaza.
Sursa
Ingrediente
4 bucati de porumb in lapte acoperit cu panuse
~10g unt
apa
sare
Mod de preparare
Se curata bucatile de porumb de panuse si matase si li se rup varfurile fara boabe. La fundul unei cratite se arunca matasea scoasa de pe porumb si se acopera cu jumatate din panuse.
Pe deasupra se aranjeaza bucatile de porumb, care daca sunt prea lungi se rup in doua. La suprafata se acopera cu restul de panuse, se toarna apa cat acopera toti porumbii si se pune la foc. Din momentul fierberii se reduce focul si se lasa sa fiarba 45 minute. Dupa ce se ia cratita de pe aragaz porumbii trebuie lasati in apa inca pentru 15-20 minute.
Inainte de a-i servi se scot porumbii din apa, se ung cu unt si se sareaza.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro