Cum faci cea mai gustoasa salata de ardei copti cu branza feta si masline!

Cum faci cea mai gustoasa salata de ardei copti cu branza feta si masline!
Cum faci cea mai gustoasa salata de ardei copti cu branza feta si masline!

Salata merge de minune pe farfurie cu paine prajitita, ori un gratar sau kebab. Puteti coace rapid ardeii si in cuptor, pe o tava infoliata cu folie de aluminiu.

 

Ingrediente pentru 4 persoane:
4 ardei colorati (pot fi si la fel dar e mai simpatica salata daca ii luati de culori diferite)
2 linguri ulei de masline
2 linguri otet balsamic
3 linguri de busuioc tocat marunt
1/2 lingurita de oragano uscat
1 lingurita zahar (de preferat brun)
1 catel usturoi tocat marunt
3/4 lingura sare
1/2 lingurita piper
3 linguri de seminte de pin
150 grame branza feta
100 grame masline Kalamata
Mod de preparare:
1. Taiati ardeii in doua si cu fata in sus puneti-i la copt pe o folie de aluminiu (varianta pentru cuptor) pana se rumenesc bine.
2.
Cand s-au facut, puneti-i intr-un castron acoperit timp de 5 minute. Presarati si putina sare peste ei, se vor curata mai repede si mai usor.
3. Curatati pielita dupa ardei si taiati-i fasii. Puneti-i intr-un castron si adaugati uleiul de masline, otetul balsamic, usturoiul, busuiocul, usturoiul, zaharul, sarea si piperul. Bagati castronu la rece pentru minim o ora, maxim o noapte.
4.
Intr-o tigaie prajiti circa 4 minute semintele de pin si lasati-le apoi la racit.
5. In farfurie puneti salata de ardei, cateva bucati de pin prajite, maslinele si branza feta maruntita. Impartiti ingredientele in mod egal in farfurii.
6. Ornati cu cateva bucati de busuioc intreg.
Sursa

Ingrediente pentru 4 persoane:

4 ardei colorati (pot fi si la fel dar e mai simpatica salata daca ii luati de culori diferite)
2 linguri ulei de masline
2

linguri otet balsamic
3 linguri de busuioc tocat marunt
1/2 lingurita de oragano uscat
1 lingurita zahar (de preferat brun)
1 catel usturoi tocat marunt
3/4 lingura sare
1/2 lingurita piper
3 linguri de seminte de pin
150 grame branza feta
100 grame masline Kalamata

Mod de preparare:

1. Taiati ardeii in doua si cu fata in sus puneti-i la copt pe o folie de aluminiu (varianta pentru cuptor) pana se rumenesc bine.


2. Cand s-au facut, puneti-i intr-un castron acoperit timp de 5 minute. Presarati si putina sare peste ei, se vor curata mai repede si mai usor.

3. Curatati pielita dupa ardei si taiati-i fasii. Puneti-i intr-un castron si adaugati uleiul de masline, otetul balsamic, usturoiul, busuiocul, usturoiul, zaharul, sarea si piperul. Bagati castronu la rece pentru minim o ora, maxim o noapte.

4. Intr-o tigaie prajiti circa 4 minute semintele de pin si lasati-le apoi la racit.


5. In farfurie puneti salata de ardei, cateva bucati de pin prajite, maslinele si branza feta maruntita. Impartiti ingredientele in mod egal in farfurii.

6. Ornati cu cateva bucati de busuioc intreg.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies