Prajitura cu caise si bezea! Cea mai gustoasa reteta de vara!

Prajitura cu caise si bezea! Cea mai gustoasa reteta de vara!
Prajitura cu caise si bezea! Cea mai gustoasa reteta de vara!

Un desert delicios cu fructe de sezon: prajitura cu caise si bezea. Mai spre toamna se pot inlocui caisele cu prune, rezultatul fiind savuros.

 

Ingrediente:
– 1 kg de caise
– 250 g faina
– 150 g unt
– 150 g zahar+ 4-5 linguri pentru bezea
– 4 linguri fulgi de migdale, alune nesarate sau nuci zdrobite
– 1 pachet praf de copt
– 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de lamaie sau potocala
Se freaca untul tinut la temperatura camerei cu zaharul pana ce
acesta se topeste. Se adauga pe rand cele 4 galbenusuri amestecand continuu. Se poate folosi mixerul.
Se adauga apoi praful de copt stins in putina zeama de lamaie si faina. Aluatul obtinut se toarna in tava unsa cu unt si se niveleaza cu o paleta umeda.
Peste aluat se pun prunele fara samburi, scurse, taiate jumatati cu caoja in jos, peste ele se presara fulgii de migdale.
Bezeaua:
Se mixeaza albusurile cu cele 4-5 linguri de zahar pana se intaresc. Pentru a iesi bezeaua buna albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Se intinde bezeaua peste prune, plana sau in valuri.
Se da tava la cuptorul incins si se coace la circa 150 grade pana prinde bezeaua o culoare usor aurie.
Sursa

Ingrediente:

– 1 kg de caise
– 250 g faina
– 150 g unt
– 150 g zahar+ 4-5 linguri pentru bezea
– 4 linguri fulgi de migdale, alune nesarate sau nuci zdrobite
– 1 pachet praf de copt
– 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de lamaie sau potocala

Se freaca untul tinut la temperatura camerei cu zaharul pana ce acesta se topeste.

Se adauga pe rand cele 4 galbenusuri amestecand continuu. Se poate folosi mixerul.

Se adauga apoi praful de copt stins in putina zeama de lamaie si faina. Aluatul obtinut se toarna in tava unsa cu unt si se niveleaza cu o paleta umeda.

Peste aluat se pun prunele fara samburi, scurse, taiate jumatati cu caoja in jos, peste ele se presara fulgii de migdale.

Bezeaua:

Se mixeaza albusurile cu cele 4-5 linguri de zahar pana se intaresc.
Pentru a iesi bezeaua buna albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Se intinde bezeaua peste prune, plana sau in valuri.

Se da tava la cuptorul incins si se coace la circa 150 grade pana prinde bezeaua o culoare usor aurie.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies